Maira Brieža viedoklis par Uzvaras pieminekli pamatīgi sadusmo cilvēkus

tautaruna.lv 5.maijs 2022, 10:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Bokseris Mairis Briedis sociālajos medijos dalījies ar savu viedokli par Uzvaras pieminekļa Pārdaugavā nākotni. Tas raisījis cilvēku dusmas.

Video, kuru bokseris sociālajā vietnē TikTok publiskojis 4. maijā, M. Briedis skaidro iemeslus, kāpēc, viņaprāt, piemineklis šobrīd "nebūtu jāaiztiek".

M. Briedis norāda, ka tam esot trīs iemesli: "Pirmais iemesls - aizies atkal miljoni, kuru mums nav. Atkal aizies miljoni, lai viņu nojauktu. Otrs - vēl vairāk sašķels mūsu sabiedrību, kas tagad ir saasināti. Es no diplomātiskās puses skatos. Un trešais [iemesls] ir, ka mēs sakaitināsim jau agresīvo kaimiņu. Tas mums vispār nav vajadzīgs."

Viņš uzskata, ka par pieminekļa demontāžu varot runāt, "kad tas viss nomierināsies", lai neapdraudētu Latvijas drošību.

Ar video mikroblogošanas vietnē Twitter dalījies Jānis, komentējot: "Mairis Briedis 4. maijā nevis apsveic Latviju svētkos, bet TikTok skaidro 3 iemeslus, kapēc nevajadzētu nojaukt “okupantu pieminekli”…"

Video izraisījis arī daudzu citu iedzīvotāju dusmas, kuri pauž savu vilšanos par bokseri.

"Garām…", "Kangars", "Džek, esmu vīlies ...", "Aizies milijoni lai nojauktu? Esmu pārliecināts ka ir cilvēki kas gatavi to izdarīt bezmaksas", "Vatņiks. Beidzot tas ir skaidri jāpasaka", "@BriedisMairis tu vispār saproti, ko gvelz?"- raksta Twitter lietotāji.

"Vajadzētu atņemt Latvijas pilsonību. Kauns. Cerams, ka paņems citas valsts pilsonību, lai to likumīgi varētu izdarīt. Latvijā viņam nav vietas," komentē jurists un politiķis Dzintars Rasnačs.

"Man šķiet,ka bijām pašā sākumā par viņu lepni. Kāda pārvērtība!Tiešām nožēlojami!" - raksta lietotājs TwitterOme.

"Pasen jau skaidrs. Diemžēl..." - atbildot uz ierakstu, kurā Mairis nodēvēts par "vatņiku", raksta izglītības ministre Anita Muižniece.

"neredzu vatņiku,redzu cilvēku,kuram savu interešu vārda nākas laipot. Ir tādi,kuriem principi stāv augstāk par visu,ir,kuriem gribas gan zivtiņu apēst gan apsēsties,paši ziniet uz kā. Nepārmetu,katram pašam jādzīvo ar saviem principiem,dēmoniem un sirdsapziņu," komentārā pauž lietotājs ar segvārdu "klusā sirēna".

"Eh, tāds pamatīgs spļāviens latviešu patriotiem sejā! Ja pirmie izgājieni vēl bija sagremojami, tad šis vairs nav piedodami! Neatkarības pasludināšanas dienā paziņot, kāpēc latviešiem ir jāturpina būt par krievu vergiem! Viņam nav dubultā pilsonība?" - raksta Renāte.

Jau vēstīts, ka iepriekš Latvijas pazīstamākais bokseris soctīklos saņēma nosodījumu par savu neitrālo nostāju Krievijas kara Ukrainā jautājumā.

Kā ziņots, pēdējā laikā saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā aktualizējies jautājums par Rīgā, Uzvaras parkā, esošo pieminekli un iespējām to demontēt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:56

Jaunākās diskusijas