Versija: kāpēc Putins izvairās tikties ar Zelenski?

tautaruna.lv 26.aprīlis 2022, 13:09
 
AP/Scanpix/LETA
Krievijas Federācijas prezidents Vladimirs Putins kļuvis nikns pēc Melnās jūras flotes flagmaņa kreisera Moskva nogremdēšanas. Vladimirs Putins ir piedzīvojis pazemojumu, viņam no kara jāiznāk kā uzvarētājam, norāda Financial Times avoti.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir zaudējis interesi par diplomātisku kara ar Ukrainu izbeigšanu un grasās sagrābt pēc iespējas vairāk teritorijas. To raksta britu izdevums Financial Times, atsaucoties uz trim informētiem avotiem. "Putins patiesi tic tām muļķībām, ko dzird Krievijas televīzijā, viņš rēķinās ar lielu uzvaru," sacīja viens no sarunu biedriem.

Vēl divi avoti vēsta, ka Krievijas prezidents pamatīgi sadusmojās, uzzinot par kreisera Moskva iznīcināšanu. "Bija cerība uz vienošanos. Putins mētājās šurpu turpu. Viņam jāatrod veids, kā izkļūt no kara kā uzvarētājam. Pēc kreisera nogrimšanas viņš vairs neizskatās pēc uzvarētāja, tas bija pazemojums viņam," sacīja viens no avotiem.

22.februāra telefonsarunā Putins Eiropadomes vadītājam Šarlam Mišelam pastāstīja par sarunu strupceļu. Viņš sacīja, ka Ukraina "uzcēlusi sienu", tāpēc "tagad nav īstais laiks tikties ar prezidentu Volodimiru Zelenski", sacīja kāds avots.

Sarunu dalībnieki to interpretēja kā Krievijas Federācijas vēlmi sagrābt pēc iespējas vairāk Ukrainas teritoriju, nevis sarunās rast kopsaucēju, raksta portāls Focus. Putins, cik vien var, izvairās tikties ar Zelenski, un vēlas, lai "viss tiktu izlemts, pirms viņi tiekas klātienē", sacīja kāda miera sarunās iesaistītā persona.

Amatpersonas Kijevā ir nobažījušās, ka Putins varētu doties tālāk un mēģināt pārņemt visus dienvidaustrumus, atdalot Ukrainu no jūras. Satraukumu pastiprina Maskavas spēja izmantot taktiskos kodolieročus turpmāku neveiksmju gadījumā Ukrainā, laikrakstam Financial Times atklājuši divi avoti.

Zelenskis, tiekoties ar Mišelu Kijevā 20.aprīlī, sacīja, ka Ukrainas sabiedrība neatbalsta miera sarunu ar Putinu turpināšanu. Ukrainas prezidents saprot, ka "populārāk" ir cīnīties ar Krievijas prezidentu, nevis piekāpties.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:25

Jaunākās diskusijas