Ārlietu ministru pamatīgi sadusmo Lukašenko teiktais par latviešiem

tautaruna.lv 2.maijs 2022, 0:30
 
Oksana Džadana/F64
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs skarbi komentējis Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko izteikumus Krievijas medijos.
Kā vēstīts mikroblogošanas vietnē Twitter, Lukašenko medijam Gazeta.ru sacīja, ka poļi, lietuvieši un latvieši stāv gar Baltkrievijas robežu un lūdz "palaist pāri robežai pirkt griķus un sāli".

Šo Lukašneko izteikumu skarbi kritizējis Rinkēvičs, krievu valodā rakstot: "Es jums tūlīt parādīšu, no kurienes uz Baltkrieviju pēc sāls un griķiem stāv".

Tikmēr Twitter lietotāji neslēpa ironiju, rakstot, ka Lukašenko nemaz nezina, cik lieli ir latviešu griķu krājumi.

"Man liekas, ka jātaisa akcija un jāved uz to robežu griķu maisus, lai redz, ka mums ir un pietiek un neko no viņiem nevajag."

"Lukašenko vienkārši nezin, ka latviešiem pilni skapīši ar griķiem ir no pirmā covid viļņa..."

"Kā kosmonauts, kurš uzzina, ka bijis trenažierī. Mēģina izdarīt secinājumus."

Tikmēr, kā iepriekš vēstīts,

Ārlietu ministrija (ĀM) joprojām aicina Latvijas valstspiederīgos neapmeklēt Baltkrieviju, neskatoties uz iespēju tajā ieceļot bez vīzas, ko Baltkrievijas Valsts robežas komiteja noteikusi no 15.aprīļa līdz 15.maijam.

ĀM norāda, ka ieceļošana Baltkrievijā rada būtiskus riskus. Joprojām spēkā ir aicinājums Latvijas valstspiederīgajiem pamest gan Baltkrieviju, gan Krieviju.

Ministrijas pārstāvji skaidro, ka, ņemot vērā Aleksandra Lukašenko režīma vardarbīgo savas valsts pilsoņu brīvību apspiešanu, kā arī nesen īstenoto hibrīduzbrukuma operāciju Latvijas robežām, organizējot nelegālu robežpārkāpumu, ĀM nav pamata uzskatīt, ka piedāvājums apmeklēt Baltkrieviju bez vīzas ir veikts humānu apsvērumu vai labu nodomu dēļ.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:24

Jaunākās diskusijas