"Bagātos nekur neviens nemīl"; Sobčaka skarbi izsakās par sankcijām pret oligarhiem

tautaruna.lv 24.aprīlis 2022, 12:11
 
Reuters/Scanpix/Leta
Ksenija Sobčaka sociālajā vietnē Instagram izteikusies par sankcijām pret turīgajiem Krievijas iedzīvotājiem.

K. Sobčaka savā YouTube raidījuma sižetā nolēmusi pastāstīt par Krievijas oligarhu "smago likteni", kuri sankciju dēļ, kas ieviestas pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, zaudējuši daļu savas bagātības.

Cilvēki komentāros pauda neapmierinātību par sižetu, norādot, ka oligarhu problēmas, salīdzinot ar notiekošo karu Ukrainā, ir sīkums.

Ksenija komentējusi savu sižetu sociālajā vietnē Instagram.

"Pasaulē notiek humanitāra katastrofa, salīdzinājumā ar kuru tie patiešām ir sīkumi, bet "sīkums" ir arī kāda saulauzta dzīve, un galvenais, šausmīga netaisnība pret tevi, pret tavu darbu (Avens: "Viss, ko mēs būvējām 30 gadus, šobrīd ir pilnībā nopostīts"). Skaidrs, ka uz cilvēku nāves fona nav žēl tos, kuri tikai (!) zaudēja savu bagatību," raksta K. Sobčaka.

Viņa atzīmē, ka "bagātos nekur neviens nemīl", pat ja nauda nopelnīta godīgi, jo tāda esot "cilvēka daba".

"Tāpēc pasaule tika uzcelta salīdzinoši godīgi - vairākums tiecas pēc bagātības, bet tiecoties viņiem nepatīk bagātie. Tāpēc valsts aizsargā bagātos ar likumiem, un bagātie ar nodokļiem atbalsta nabagos un valsti, kas viņus aizsargā," pauž Ksenija.

Viņa arī norāda, ka tie, kas pelnīja naudu Krievijā, aizveda to uz Rietumiem. Tāpat viņa kritizē Baidena izteikumus par sankcijām pret Krievijas oligarhiem.

"Visas šīs arestētās mantas, protams, nav nekas, salīdzinot ar cilvēku nāvi, taču šo patvaļu nevar nosaukt par taisnīgumu. Pasaulē, kur tās civilizētākajā daļā vairs nav ne likumu, ne privātīpašuma, ne tiesas, bet tikai "politiskais izdevīgums" abās pusēs, nevar būs miera... Agrāk pasaule bija negodīga, bet likumīga. Tagad viņa ir gan netaisnīga, gan nelikumīga," pauž K. Sobčaka.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:19

Jaunākās diskusijas