"Gandrīz kā sātana padoms"; Stankeviča viedoklis par izvaroto meiteņu abortiem sašūpo soctīklus

tautaruna.lv 15.aprīlis 2022, 10:14
 
Ģirts Ozoliņš / F64
Pašreizējā Romas Katoļu baznīcas Rīgas arhibīskapa metropolīta Zbigņeva Stankeviča izteiktais viedoklis sašūpojis "Twitter" pasauli. 

Pašreizējā Romas Katoļu baznīcas Rīgas arhibīskapa metropolīta Zbigņeva Stankeviča izteiktais viedoklis par Polijas aktīvistiem, kuri dala informatīvus bukletus Ukrainas bēglēm, kuras ir Krievu karavīru izvarotas, radījis neizpratni daudzos mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotājos.

"Esmu pret to, lai uz šīm sievietēm izdarītu spiedienu. Viņām ir vajadzīga palīdzība, iejūtība. Vainīgs ir tas, kurš viņas ir izvarojis. Mokas, ko sieviete piedzīvo pēc aborta ir daudz ilgākas, nekā tad, ja bērns piedzims un tiks nodots citas ģimenes aprūpē. Bērni, kuri ieņemti krievu kravīru izvarošanas rezultātā, pelnījuši cieņu un tiesības dzīvot, " apgalvo Stankevičs.

Attiecīgo viedokli intervijā portāla "Delfi" raidījumā "Kāpēc" teicis Romas Katoļu baznīcas Rīgas arhibīskapu metropolītu Zbigņevs Stankevičs.

Lauris Reiniks: "Nē, man konkrēti uzsita asini tie Z. Stankēviča izteikumi par izvarotajām sievietēm un abortiem. Lai tikpat pārliecinoši un skaļi runā arī par īstām problēmām- pedofīliju Katoļu baznīcas mācītāju vidū, ko tik naski gadu desmitiem piesedz visa viņu sistēma. Ir jābūt ļaunam, bezsirdīgam, nejūtīgam vai vienkārši ĻOTI aptumšotam cilvēkam, lai krievu karavīru izvarotājām ukraiņu sievietēm un MEITENĒM ieteiktu netaisīt abortus vai pārmestu vēlēšanos to veikt. Un šoreiz bezsirdīgo karogu nes katoļu baznīca ar Z.Stankeviču priekšgalā."

Monika Zīle: "Daudz dzemdējušais arhibīskaps zina gan to, kā jūtas sieviete, pèc izvarošanas bērnu iznēsādama, gan to, kà viņa jūtas dzemdējusi. Šodien arhibīskaps zaudēja daudzus katoļus! Un ieteikums izvarošanā ieņemto iznēsāt un pēc tam šo grūtniecības laikā nīsto bērnu pamest audzināšanā kādam - patiešām, zeme, atveries!… Bezmaz sātana padoms."

Dāvis Stalts: "Manuprāt, nevienam vīrietim, nevienam!!! nav tiesību moralizēt un uzstāt kā un ko sievietei darīt ar savu ķermeni un ieņemto bērnu. Jo īpaši nav tiesību uzstāt uz bērna saglabāšanu pēc izvarošanas.Tas vienkārši ir antihumāni un pretīgi."

Ilze: "Cik labi, ka mums ir tāds katoļu arhibīskaps, kurš ir bijis nežēlīgi izvarots, pārdzīvojis aborta mokas un tagad var brīdināt citas sievietes. "

Baiba: "Grūti iedomāties, ko jūt izvarošanas dēļ stāvoklī palikusi sieviete vai līdz izvarošanai nevainīga meitene. Ko viņas jūt par sevi, bērnu, kuru nēsā? Šķiet, ka sajūta varētu būt tāda, ka nēsā sevī velnu vai nezvēru. Kāpēc turpināt vardarbību un neļaut abortu? Vīrieši to nevar lemt."

Ģirts: "Zinot katoļu baznīcas vadošo darbinieku rekrutēšanas principus ir grūti iedomāties, ka arhibīskaps nav ticis izvarots. Par to nevajadzētu ņirgāties. Abortu gan viņš, visticamāk, nav piedzīvojis."

Rozā Idille: "Mūsu arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs ir labākais, gudrākais, cilvēcīgākais no visiem katoļu arhibīskapiem Latvijā vismaz pēdējo 50 gadu laikā. Nejaukt ar prātu pakūkojušo Pujātu. Izlaidiet to vārdu "arhibīskaps", ja traucē uztvert viņa viedokli reliğijas klātbūtne pirms uzvārda."

Zane: "Tas ir sievietei pašai jālemj. Dzemdēt bērnu no varmākas,kurš var izagt par tādu pašu nelieti. Putina māte laida pasaulē šo monstru no morāla kropła, kurš vinai izdūra aci."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas