Liepnieks: Putins ar Zelenski nekad nesatiksies pie viena galda

tautaruna.lv 11.aprīlis 2022, 13:09
 
Reinis Hofmanis/F64
Politisko notikumu apskatnieks Jurģis Liepnieks mikroblogošanas vietnē Twitter paudis savu viedokli par Krievijas prezidenta Vladimira Putina un Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska tikšanos, par kuru ne reizi vien diskutēts medijos.

Liepnieks uzsver, ka viņš netic šādam scenārijam.

"Es pat par 1% neticu, ka lieta varētu nonākt tik tālu, ka Putins ar Zeļenski satiksies pie viena galda, parakstīs kkādu miera, vai pamiera līgumu, paspiedīs rokas. Dzīvē notiek visādi brīnumi, bet, nē. Neticu. Nekad. Tam, ka Putins uzmetīs Zeļenskim uz galvas atombumbu, tam, jā. Galu galā tāds jau bija sākotnējais plāns. Tikt vaļā no Zeļenska, atstāt Ukrainu bez vadības pirmajās dienās. Nu, tas neizdevās tādā veidā, bet tas jau nenozīmē, ka Putins atkāpsies un padosies un, ka šādu mērķu vairāk nebūtu," raksta Liepnieks.

Viņš arī dalās domās par to, ko tas varētu nozīmēt Latvijai.

"Ko tas nozīmētu Latvijai? Nu, atkarībā kāds vējš, bet visticamāk tiešā veidā un vidējā termiņā neko, izņemot vēl vienu šoku. Vēl lielāku nedrošības, izmisuma, dusmu, naida un bezspēcības sajūtu, un ekonomiskus sarežģījumus no vēl viena sankciju viļņa."

Kā vēstīts iepriekš, tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu varētu arī nenotikt, tomēr pat pēc traģēdijas Bučā ir jāturpina sarunas ar Maskavu, paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Uz žurnālistes jautājumu, vai Ukrainas prezidents ir mainījis savu pozīciju, ka mieru Ukrainā varētu panākt viņa tikšanās ar Putinu, Zelenskis uzsvēra, ka Bučā notikušais "netiks piedots".

"Var gadīties, ka tāda tikšanās nebūs. Tā var gadīties," viņš pieļāva.

Iepriekš Zelenskis un citas Ukrainas amatpersonas uzstāja, ka Putina un Ukrainas prezidenta tikšanās būtu ļoti liela nozīme.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:14

Jaunākās diskusijas