"Tās ir šim sastāvām neceļamas tēmas"; Liepnieks pauž viedokli par sabiedriskajiem medijiem Latvijā

tautaruna.lv 8.aprīlis 2022, 19:30
 
Oksana Džadana/ F64
Jurģis Liepnieks "Twitterī" publisko savu kritikas pilno redzējumu par sabiedriskajiem medijiem Latvijā.

Politologs un publicists, Jurģis Liepnieks savā mikroblogošanas vietnes "Twitter" ierakstā skaidro savu redzējumu par plaši apspriesto sabiedrisko mediju kvalitāti Latvijā.

"Manā ieskatā, kaut kas tāds kā objektīva žurnālistika, vai viedokļu daudzveidība Latvijas sabiedriksjos medijos ne tikai nepastāv, bet 98% mūsu, tā saukto, žurnālistu pat attāli nespēj iztēloties, kā to varētu īstenot bez plakanās zemes aizstāvju uzaicināšanas katrā jautājumā, tapēc pat necenšas. Sabiedrisko mediju žurnālisti Latvijā konsekventi atspoguļo tikai vienu viedokli un izpratni - savējo. Tā kā žurnālistu izglītības līmenis, intelektuālā bagāža un IQ arī pārsvarā ļoti viduvēja, tad tāds arī tas atspoguļotais viedoklis un izpratne, " raksta Liepnieks.

Politologs gan piebilst, ka izņēmums ir svētdienās rādītie raidījumi, visticamāk domāts "De facto", bet arī tāda veida raidījumi pārtiekot no "drošības iestāžu un visādu mentu un politiļu nopludinājumiem, par to tad maksā ar nopludinātājiem nepieciešamā viedokļa veidošanu, bet citādi arī - tikai savs šaurais, neizglītotu, nelasošu, biznesu, dzīvi nezinošu cilvēku redzējums".

Liepnieks uzskata, ka cita starpā LTV veido arī "brīnišķīgus raidījumus kultūras un sporta blokā, to arī vajadzētu pamanīt un novērtēt, arī Latvijas radio ir daudz lielisku raidījumu, bet nu sociāli politiskais bloks, ekonomika, nacionālā drošība, tās ir šim sastāvām neceļamas tēmas."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:56

Jaunākās diskusijas