Dzīvā rotaļlieta? Kas zināms par Lukašenko ārlaulības dēlu

tautaruna.lv 10.aprīlis 2022, 11:08
 
Reuters/Scanpix/LETA
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko nebūs no tiem diktatoriem, kas kas valdīs mūžīgi. Viņš nepārprotami gatavo sev aizstājēju - dēlu Nikolaju - un aktīvi audzina pēcteci savas diktatoriskās pasaules labākajās tradīcijās, raksta tsn.ua.

Nikolajs Lukašenko ir viens no Baltkrievijas noslēpumainākajiem personāžiem, tagad slepenības līmeņa ziņā viņa dzīvi var salīdzināt tikai ar Vladimira Putina meitu dzīvi, par kurām arī neviens īsti neko nezina.

Koļa dzimis 2004. gada 31. augustā, bet kas ir puiša māte, tas, protams, ir noslēpums.

Pastāv versija, ka viņa māte ir Irina Abeļskaja, bijusī Lukašenko personīgā ārste un Baltkrievijas veselības ministres Ludmilas Postojalko meita. Pēc dzemdībām bērns viņai tika atņemts. Vai Koļa sazinās ar māti, nav zināms, taču pēc Postojalko nāves 2007. gadā Irina tika atlaista no prezidenta administrācijas slimnīcas galvenā ārsta amata, un pats Lukašenko par viņas darbu izteicās negatīvi. Irina ilgu laiku nevarēja dabūt darbu, līdz viņa nonāca Minskas pilsētas diagnostikas centra ultraskaņas nodaļā.

2009. gadā sieviete atkal kļuva par prezidenta administrācijas klīnikas galveno ārstu. Viņa nekad nerunā par Nikolaju.

Pirmo reizi Koļa sabiedrībā parādījās 2008. gadā, kad viņam bija gandrīz četri gadi. Bērns kļuva par veiksmīgu diktatora PR gājienu - prādīt Lukašenko baltkrievu "tēta", pozicionēt viņu kā mīlošu un gādīga tēti, izteicās slavenais britu PR speciālists Timotijs Bells.

Tā Koļa un viņa tēvs apmeklēja talku Minskas arēnas būvlaukumā, taču neviens nezināja, ar kādu bērnu toreiz bija prezidents. Tikai pēc kāda laika Lukašenko atzina, ka zēns ir viņa trešais dēls. No tēmas par Koļas piedzimšanu Baltkrievijas mediji vienmēr ir izvairījušies, jo fakts bija tāds, ka Lukašenko nebija šķīries no sievas Gaļinas, no kuras viņam jau ir divi dēli.

Pēc parādīšanās sabiedrībā 2008. gadā Koļa kļuva par Lukašenko tēla neatņemamu sastāvdaļu, jo gandrīz vienmēr un visur ir kopā ar tēti. Koļa ticies ar Putinu, Obamu, pāvestu un citu valstu vadītājiem, devies kopā ar tēvu ārzemju braucienos, apmeklējis dažādus pasākumus, tostarp militāros.

Koļa nekad nav gājis skolā, lai gan Baltkrievijas televīzija rādīja video, kurā redzams, kā zēns dodas uz skolu. Patiesībā viņu mājās mācīja skolotāji. Ir zināms, ka Nikolajs runā angliski un it kā mācās spāņu valodu, kā arī nodarbojas ar sportu.

Runājot par jaunieša vaļaspriekiem un psihi, šie divi jautājumi daudziem vienmēr ir radījuši jautājumus, jo bērnam ir jāiet bērnudārzā, nevis jādodas uz politiskajām sanāksmēm ar tēvu un jāvelk militārā forma. Tāpat dīvainības audzināšanā iezīmēja arī mīļākā rotaļlieta, ko Koļa bērnībā visur nēsāja līdzi - vai nu zelta, vai zeltīta pistole, kuru viņam personīgi uzdāvināja bijušais Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedjevs.

Tāpat starp Baltkrievijas prezidenta dēla "rotaļlietām" bija eksotiski dzīvnieki, īsti ieroči (neskatoties uz to, ka viņš vēl ir nepilngadīgs) un dārgs alkohols. Koļa vairākkārt parādījies sabiedrībā ar automātu rokās un pilnā ekipējumā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:47

Jaunākās diskusijas