Cilvēki sajūsmā par Prāta Vētras neparasto atbalstu Ukrainai

tautaruna.lv 3.aprīlis 2022, 3:30
 
Grupas “Prāta vētras” populārā “Mana dziesma” pirmo reizi izskanējusi ukraiņu valodā – “Моя пісня”. Tā izskanēja starptautiskajā labdarības koncertmaratonā “Save Ukraine – #StopWar” .
"Draugi! Atbalstot un stiprinot ukraiņu tautu cīņā par brīvību, starptautiskā labdarības koncertmaratonā "Save Ukraine - #StopWar" Prāta Vētras "Mana dziesma" ("Моя пісня") pirmo reizi izskan ukraiņu valodā," teikts grupas ierakstā sociālajos tīklos.

Dziesmu “Prāta vētra” ierakstījusi kopā Rīgas gospelkori un stīgu kvartetu “Juno".

" Prāta Vētras komanda izsaka vislielāko pateicību ukraiņu dzejniekam Sergii Sedrik Lokshyn par "Моя пісня" vārdiem ukraiņu valodā. Ar "Rīgas Gospelkora" un Lolitas Krūmiņas atbalstu "Моя пісня" vārdi un notis tagad ir pieejami ikvienam mūsu mājaslapā."

Jāpiebilst, kas šis atbalsta žests izpelnījās lielu atzinību soctīklos. Grupa saņēma desmitiem pateicības vārdu ne tikai latviešu, bet arī ukraiņu valodā.

"Šī dziesma abās valodās tirpiņas izsauc uz manas ādas. Paldies jums!"

"Skudriņas, asaras, smeldze, bet arī liela ticība un cerība! PALDIES JUMS!!!!!"

"Bez asarām nevar noklausīties."

Iepriekš vēstījām, ka grupa "Prāta Vētra" uzņēmusi savu Ukrainas menedžeri no Kijevas, kura ieradusies Latvijā.

Jau vēstīts, ka 28. februārī savu paziņojumu izplatīja “Prāta vētra”: “Mēs vienmēr esam centušies būt apolitiski, taču šis brīdis pieprasa stingru pozīciju. Mēs viennozīmīgi nosodām Kremļa agresiju un iestājamies par Ukrainas brīvību un suverenitāti. Apbrīnojam ukraiņu drosmi un pašaizliedzību, aizstāvot savu zemi, un ļoti līdzpārdzīvojam par visu ukraiņu tautu.” Grupas pavasarī plānotie koncerti Krievijā atcelti, un par jebkādiem nākotnes plāniem minēts, ka tie “kara situācijā ir vienkārši neapspriežami”.

Pie viena “prātnieki” uzrunāja arī fanus Krievijā: “Mēs pārdzīvojam arī par tiem draugiem un “Prāta vētras” faniem no Krievijas, kuri mums raksta, ka izjūt dziļu kaunu un izmisumu par notiekošo un ka viens agresīvs diktators var nostādīt visu tautu un Krievijas nākotni neapskaužamā situācijā. Mēs esam kopā arī ar jums.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:11

Jaunākās diskusijas