Konflikts Ukrainā: Reiniks pastāsta par šokējošu situāciju Daugavpilī

tautaruna.lv 24.marts 2022, 11:30
 
F64
Dziedātājs Lauris Reiniks mikroblogošanas vietnē Twitter dalījies ar kādas kolēģes teikto par to, ka medicīnas māsas Daugavpilī nevēlas palīdzēt kara bēgļiem no Ukrainas.
"Tikko kolēģe izstāstīja,kā Daugavpilī jaunas pirmās palīdzības medmāsas bija sašutušas, kad saņēma sms no vadības,ka jāpalīdz Ukraiņiem. Teksts:"Viņi galīgi kaunu pazaudējuši? Mūsējos tur tagad sit un kaulus lauž, bet mums tagad tiem ukraiņiem jāpalīdz?!"," raksta Reiniks.

Viņš arī piebilda: "Un citas epizodes arī pastāstīja, kā mazie krieviski runājušie puikas ukraiņiem saka, lai vācas atpakaļ utt. D-pils galīgi nav tā vieta, kur sūtīt bēgļus."

Jāpiebilst, ka šis mūziķa ieraksts izraisīja lielu rezonansi Twitter. Komentētāji diskutēja gan par mediķu Hipokrārta zvērestu, gan par informatīvo telpu un tās ietekmi.

"Tāds ir Hipokrāta zvērests.Un jāsauc pie atbildības šīs psrs atliekas. Bet nespēju iedomāties, kā psiholoģiski jūtas Ukrainas ārsti un medmāsas ārstējot krievu okupantus…ir jābūt “iekšām”, lai ārstētu tos, kas nogalina savus cilvēkus un izposta valsti, kurā dzīvo."

"Jābeidz sevi vainot par sliktu integrāciju- alkoholiķi nevar izārstēt, ja viņš negrib. Tā ir krievu mentalitāte- visur justies kā KF. Tāpat arī - vainot uzņemošo valstī, blaut, ka apspiež, bet prom nebraukt."

"Informatīvai telpai ir liela nozīme, un ir arī zināms ka KF sponsorē visādas pret valstiskas kustības citās valstīs."

"Un šī ir tikai, ļoti maza aisberga daļiņa, par ko runā Daugavpils slimnīcā. Zinot, dzirdot, redzot Daugavpilī notiekošo nemaz nejūtu, ka tā būtu Latvijas daļa."

"Tāda attieksme nav pieļaujama, šausmīgi dzirdēt, ka tādi cilvēki ir. Tāpat šausmīgi ir dzirdēt, ka daudzi nosoda Daugavpili vairāk nekā pašu medmāsu. D-pilī ir daudz medicīnisko darb. un parastu cilvēku, kuri ir gatavi palīdzēt un palīdz ukraiņiem. Ļoti lūdzu, nevispāriniet."

Kāds Twitter lietotājs raksta, ka Reinikam nevajadzētu izplatīt tāda veida baumas, uz ko mūziķis atbildēja: "ĻOTI pat jēdzīgi. Īpaši, ja tās nav baumas, bet tās medmāsas stāvēja viņai blakus un varbūt pat gribēja, lai dzird."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas