Račs par Greifānes pausto: Manuprāt, tā izvēle nav pareiza

tautaruna.lv 14.marts 2022, 15:12
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Mūzikas producents Guntars Račs, viesojoties kanāla TV24 raidījumā "Preses klubs", paudis viedokli par Latvijas mūziķu darbību Krievijā.

Iepriekš žurnāls "Kas Jauns" publiskoja dziedātājas un režisores Lienes Greifānes, kura jau vairākus gadus dzīvo Krievijā, sociālajā vietnē Facebook pausto, ka viņa negrasās pamest Krieviju, ņemot vērā karu Ukrainā. Vēlāk L. Greifāne padarīja savu profilu sociālajos tīklos privātu.

"Es Lieni ļoti labi pazīstu un nemaz par to sevišķi nebrīnos, ka viņa ir izdarījusi šādu izvēli. Manuprāt, tā izvēle nav pareiza, tāpēc, ka visi, kas saka - nejauciet mani te iekšā, tā nav mana darīšana, šobrīd veicina karu," pauž producents.

Viņš norāda, ka šis laiks ir pārbaudījums visiem, parādot lojalitāti pret valsti un notikumiem, attieksmi, vērtības. Runājot tieši par mūziķiem, G. Račs norāda, ka aicinājums nemuzicēt Krievijā izskanēja jau 2014. gadā.

"Ir 2022. gads un, ja kāds šajā laikā nav ņēmis vērā tos ieteikumus un savā veidā, varbūt to pat nenojaušot, veicinājis to, ka viss turpina notikt tāpat kā agrāk, tur nekā laba nav," saka G. Račs.

Mūziķis un producents norāda, ka individuāli nevienam nepārmet un pauž atbalstu tiem mūziķiem, kuri šobrīd ir izdarījuši izvēli un skaidri nosodījuši Krievijas iebrukumu Ukrainā, tādejādi, iespējams, zaudējot pat tūkstošiem fanu Krievijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:21

Jaunākās diskusijas