"Šie aptaujas rezultāti ir biedējoši"; Reiniks un citi sabiedrībā zināmi ļaudis šokēti

tautaruna.lv 10.marts 2022, 19:00
 
Ģirts Ozoliņš / F64
Lauris Reiniks un citi sabiedrībā zinami ļaudis neslēpj emocijas uzzinot aptaujas rezultātus, kuros noskaidrots kāds atbalsts procentuāli ir Krievijai un Ukrainai krievvalodīgo ģimeņu vidū.

Mūziķis un raidījumu vadītājs Lauris Reiniks ir šokēts par aptaujas rezultātiem, kas tika publicēti LTV raidījumā "Kas notiek Latvijā?".

Rezultāti liecina, ka latviski runajošo ģimeņu vidū Ukrainu kara atbalsta 90% aptaujāto respondentu, toties 7% aptaujāto neatbalsta ne Ukrainu, ne Krieviju, 2% ir grūti pateikt, bet 1% atbalsta Krieviju.

Ģimenēs, kuru sarunvaloda norādīta krievu valoda Ukrainu atbalsta 22% cilvēku, Krieviju atbalsta 21% cilvēku, grūti pateikt ir 11%, bet neatbalsta ne Ukrainu, ne Krieviju 46% respondentu.

Sociālajā vietnē "Instagram" īsajā vide raksta: Šie aptaujas rezultāti ir biedējoši!" "Twitterī": "Labās puses rezultāti ir biedējoši. Pelēkā zona, iespējams, mēğina sēdēt uz diviem krēsliem, bet sarkanā. Sarkanajai būtu LV pilsonība jāatņem (ja tāda ir). Reāls drauds. P.S. Un arī starp latviešiem ir sarkanā zona, kas klusē. Pats vienu tādu zinu..."

Ekrānuzņēmums

Žurnālists un raidījumu vadītājs Aivis Ceriņš par aptauju saka: "Kliedzoša SKDS aptauja, kas parāda to, ko vairums no mums saprot, bet mīļā miera labad pacieš. Tolerances laikmets ir noslēdzies. Īpaši pret Latvijā mītošajiem krievvalodīgajiem. Šajā jautājumā nav tādu "vienu vai otru" un "grūti pateikt", ja tur esi saprātīga būtne. "

Uzņēmējs Valts Dalbiņš "Facebook" ierakstā pauž: "Tulkoju labajā pusē esošo grafiku- 78% atbalsta krievu pasauli."

Ekrānuzņēmums

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:56

Jaunākās diskusijas