Kļičko par karošanu Ukrainā: Bokss ir sports - šis ir karš, un mūsu cilvēki mirst

tautaruna.lv 11.marts 2022, 12:09
 
Ekrānuzņēmums/JayJay TV
Ukrainas boksa zvaigzne Vladimirs Kļičko atklāti runājis par "šausminošo kara realitāti", cīnoties pret Putina karaspēku līdzās savam brālim, raksta "Daily Mail".

Bijušais pasaules čempions smagajā svarā un viņa brālis - Kijevas mērs Vitālijs Kļičko, ņēmuši rokās ieročus, lai atvairītu Krievijas uzbrukumus Ukrainas galvaspilsētai.

Vladimirs laikrakstam "Daily Mirror" sacīja: "Bokss ir sports - šis ir karš, un mūsu cilvēki mirst. Šīs sarunas laikā ar jums, nevainīgas sievietes, bērni un civiliedzīvotāji ir pakļauti bumbām, raķetēm un šausminošai kara realitātei".

Pēdējie Vladimira komentāri nākuši pēc tam, kad viņš nosūtīja video ziņojumu, aicinot Rietumu pasauli ieņemt nostāju pret "Krievijas agresiju".

45 gadus vecais Vladimirs aktīvi mudinājis sekot Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) pēdās un aizliegt Krievijas un Baltkrievijas sportistiem un amatpersonām piedalīties sacensībās.

Vladimira brālis Vitālijs iepriekš CNN sacīja: "Mūs neinteresē Krievijas armijas stiprums, mēs esam gatavi cīnīties. Un mēs esam gatavi mirt par savu dzimteni un savām ģimenēm, jo tās ir mūsu mājas. Tā ir mūsu nākotne, un kāds vēlas ierasties mūsu mājās un nozagt mūsu nākotni. "

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:09

Jaunākās diskusijas