Silovas ieraksts soctīklos izraisa sašutumu; reaģē arī Aivis Ceriņš

tautaruna.lv 10.marts 2022, 12:09
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
Stila eksperte, TV producente un personība Maija Silova sociālajā vietnē Instagram dalījusies ar ierakstu par pēdējā laika notikumiem. TV personība Aivis Ceriņš komentārā aicinājis M. Silovu rīkoties.

M. Silova savā ierakstā nepauž skaidru nostāju par karu Ukrainā, bet aicina cilvēkus neļauties naidam starp iedzīvotājiem un neaizmirst par Latvijas karogu.

"Dievs, svētī Latviju un mūs visus, neatkarīgi no reliģiskās un nacionālās piederības.

Dramatiskākie pasaules vēstures notikumi ir vienmēr sākušies ar lozungiem, esam uzmanīgi un neļaujam emocijām kurināt naidu starp Latvijas iedzīvotājiem.

Lai mēs nepazustu tulkojumā, neaizmirstam par Latvijas Republikas simboliku - karogu kuram jābūt kreisajā pusē attiecīgi pret jebkuras citas valsts karogu, bet nebeidzamajā informācijas plūsmā mūsu ' karmīnsarkanais' ir padzīts zem tepiķa. Lūdzu, nepazaudējam šajos laikos mūsu identitāti," raksta M. Silova.

View this post on Instagram

A post shared by Maija Silova (@silovamaija)

Tikmēr žurnālists A. Ceriņš komentējis sievietes ierakstu, akcentējot, ka M. Silovai šī būtu iespēja uzrunāt savus krievu sekotājus.

"Maija, man šķiet, ka pelēkās krāsas laikmets ir noslēdzies. Ir labi zināt, kurā ķermeņa daļā likt karodziņu, pie kādas reliģiskās konfesijas piederi utt., bet visupirms būtu svarīgi likt apjaust, ka notiek nevainīgu cilvēku slaktēšana.
Ļoti, ļoti gribētu redzēt aktīvu komunikāciju no Tavas puses krievu auditorijai par notiekošo. Tā ir lieliska iespēja izmantot savu resursu cēlam mērķim, ne tikai smukbildēm IG. Lai miers!" - komentārā pie ieraksta norāda A. Ceriņš.

Mikroblogošanas vietnē Twitter lietotāji dalījušies ar M. Silovas ierakstu un pauduši tam kritiku, akcentējot, ka šādi ieraksti liecina par influenceru vēlmi izdabāt visām auditorijām.

"Es nez’. Sauciet mani par heiteri, bet es šos jēli tukšos influenceru ierakstus nevaru izturēt. Mēs nosodām un nesaprotam tikai putinistus un kremlinus, kāda vēl naida kurināšana starp LV iedzīvotājiem? Pardon, bet, ja kāds nolīmēsies ar agresora Z, tolerance automātiski būs 0," pauž iedzīvotāja.

"Es saku, ka tās runas par to, ka mēs zaudējam sava karoga svarīgumu u.tml., ir kaut kur samācīts pantiņš. Šajās dienās to uzkrītoši bieži var dzirdēt. Dzirdēju vakar arī no kaimiņienes - vairs nevarot saprast, kurā valsī dzīvojam, tobiš, Ukrainas karogu pilsētā par daudz..." - norāda komentētāja.

"Ir apmaksātie dezinformatori un tad ir šitie naivie "izredzētie" ļautiņi, kuri "zina labāk", bet patiesībā viņiem nav morālā mugurkaula, un viņi paši pat nesaprot, ka ir nostājušies ļaunuma pusē," ar viedokli dalās komentāra autore.

Kā zināms, iepriekš asu sabiedrības nosodījumu izpelnījās latviešu bokseris Mairis Briedis, kurš sociālajos medijos pauda neitrālu nostrāju par karu Ukrainā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas