VIDEO: Pasaulslavenā mūziķa Stinga veltījums Ukrainas karam saviļņo internetu

tautaruna.lv 11.marts 2022, 3:30
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
Pasaulslavenais mūziķis Stings sociālajos medijos dalījies ar savu dziesmu "Russians" ("Krievi"), ko mūziķis pirmo reizi izdevis 1985. gadā. "Šo dziesmu daudzo gadu laikā kopš tā sarakstīta, esmu reti dziedājis, jo nekad nedomāju, ka tā atkal būs aktuāla," soctīklos raksta mūziķis.
"Ņemot vērā viena cilvēka asiņaino un nožēlojami maldīgo lēmumu iebrukt mierīgā, nekaitīgā kaimiņā, dziesma ar atkal ir lūgums mūsu kopējai cilvēcei. Drosmīgajiem ukraiņiem, kas cīnās pret šo brutālo tirāniju, un arī daudzajiem krieviem, kuri protestē pret šo varmācību, neskatoties uz aresta un ieslodzījuma draudiem - mēs visi mīlam savus bērnus. Pārtrauciet karu," pauž mūziķis.
View this post on Instagram

A post shared by STING (@theofficialsting)

Soctīklu lietotāji dažādās platformās norāda, ka šajā laikā atcerējušies šo aizkustinošo dziesmu un turpina to atskaņot.

"Cilvēki, kas dzimuši deviņdesmitjaos gados un vēlāk var nezināt šo dziesmu no Stinga 1985. gada albuma. Tā manā galvā skan visu nedēļu, tik aktuāli un šausminoši, kā tas bija pirms vairāk neā 35 gadiem. Jāatzīmē, ka šodien daudzi krievi drosmīgi protestē pret Putina kara noziegumiem","... tieši šodien domāju par šo dziesmu. Šausmīgi, ka tā atkal ir aktuāla pēc tik daudziem gadiem", "Paldies, Sting. Tikpat spēcīga tagad, kā tas bija tad", "Meistardarbs. Aizkustinošs priekšnesums. Paldies, ser," komentāros raksta cilvēki.

"Russians" ir Stinga dziesma no viņa debijas solo albuma "The Dream of the Blue Turtles", kas izdots 1985. gadā. Dziesma ir lūgums, kas kritizē tolaik dominējošo ASV un Padomju Savienības Aukstā kara ārpolitiku.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:11

Jaunākās diskusijas