"Šis brīdis pieprasa stingru pozīciju"; arī "Prāta Vētra" vēršas pie faniem ar paziņojumu

tautaruna.lv 28.februāris 2022, 15:12
 
Oksana Džadana/F64
Pēc konflikta Ukrainā arī grupa "Prāta Vētra" sociālajā vietnē Instagram 28. februārī dalījusies ar paziņojumu.

"Prāta Vētra" savā oficiālajā profilā vietnē Instagram latviešu, krievu un angļu valodās publiskojusi paziņojumu, kurā iestājas par Ukrainas brīvību un suverenitāti.

"Mēs vienmēr esam centušies būt apolitiski, taču šis brīdis pieprasa stingru pozīciju. Mēs viennozīmīgi nosodām Kremļa agresiju un iestājamies par Ukrainas brīvību un suverenitāti. Apbrīnojam ukraiņu drosmi un pašaizliedzību, aizstāvot savu zemi un ļoti līdzpārdzīvojam par visu ukraiņu tautu," pausts paziņojumā.

Tāpat "Prāta Vētra" uzrunā arī savus fanus Krievijā. "Tāpat mēs pārdzīvojam arī par tiem draugiem un Prāta Vētras faniem no Krievijas, kuri mums raksta, ka izjūt dziļu kaunu un izmisusmu par notiekošo, un ka viens agresīvs diktators var nostādīt visu tautu un Krievijas nākotni neapskaužamā situācijā. Mēs esam kopā arī ar jums."

Nobeigumā tiek uzsvērts, ka visi grupas pavasarī iecerētie koncerti Krievijā ir atcelti un jebkādi nākotnes plāni "kara situācijā ir vienkārši neapspriežami".

Jau vēstīts, ka savu nosodījumu Putinam un karam pret Ukrainu paudis mūziķis Intars Busulis.

Pirms tam protesta akcijā radio un TV personība Baiba Sipeniece - Gavare intervijas laikā nosodīja "Prāta Vētru" un Intaru Busuli par muzicēšanu Krievijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:36

Jaunākās diskusijas