Vaira Vīķe-Freiberga atklāj ko nezināmu par Mārtiņu Rītiņu

tautaruna.lv 14.februāris 2022, 11:30
 
F64
Bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga sociālajos tīklos dalījusies ar emocionālu vēstījumu, pieminot aizsaulē aizgājušo šefpavāru Mārtiņu Rītiņu.

Vīķe-Freiberga izsaka līdzjūtību Rītiņa ģimenei, atklāj, ka savas prezidentūras laikā uzticēja Mārtiņam atbildību par oficiālajām valsts vakariņām un to, ka abu draudzīgās attiecības turpinājās pēc prezidentūras beigām.

Kā izrādās, Rītiņš savu vārda diena svinējis ar Vīķes-Freibergas ģimeni.

"Izsakām dziļāko līdzjūtību Mārtiņa Rītiņa abiem brāļiem, viņa tuvajiem cilvēkiem un kuplajam draugu pulkam. Mārtiņš bija apdāvināta un sarežģīta personība, kas kontaktos ar citiem vienmēr centās rādīt dzirkstošu un saulainu omu, paturēt smaidu un bārstīt jokus un asprātības. Pats par saviem pārdzīvojumiem un sirds sāpēm viņš mēdza runāt atturīgi, vienmēr cenzdamies izcelt kaut ko skaistu un pievilcīgu savā dzīvē un apkārtnē.

Savas prezidentūras laikā uzticēju Mārtiņam atbildību par oficiālajām valsts vakariņām. Viņš ar savu profesionālismu, izdomu un labo gaumes izjūtu nekad mani nepievīla. Mūsu attiecības turpinājās pēc manas prezidentūras beigām, un Mārtiņš ik pa laikam turpināja gādāt par manu viesu uzņemšanu ar izcilas kvalitātes maltītēm, gan formālos, gan neformālos apstākļos.
Visai manai ģimenei neizdzēšamā atmiņā paliks vienmēr aizraujošās viesošanās viņa skaistajā Baltezera mājā.
Kā vissirsnīgāko draudzības apliecinājumu tomēr uzskatu to, ka Mārtiņš ar saviem brīnišķīgajiem palīgiem izvēlējās savu vārda dienu svinēt pie mums, kopā ar manu vīru Imantu, mūsu meitu Indru, dēlu Kārli un viņu ģimenēm.
Gluži tāpat viņš kopā ar mums mēdza svinēt manu dzimšanas dienu. Man ir prieks, ka pēdējo reizi draudzības pusdienās tikāmies tieši viņa biogrāfijas grāmatas atvēršanas dienā. Todien varēju redzēt, ka Mārtiņš jutās rēķinus ar šo sauli nokārtojis. Viņam bija vēl daudz sapņu un cerību, bet viņš pats juta, ka ar viņa veselību vairs nav labi. Mārtiņš bija labs cilvēks, īsts sirds cilvēks. Viņš un viņa draudzība visai mūsu ģimenei ļoti, ļoti pietrūks," teikts ierakstā.

Jau vēstīts, ka 11. februārī pulksten 9.15 mūžībā devies pavārs Mārtiņš Rītiņš, informēja restorāna "Vincents" īpašnieki.

Mārtiņš Rītiņš jau ilgāku laiku atradās slimnīcā, kur ārstējās no Covid-19. Zināms, ka pašsajūta Rītiņam pēkšņi pasliktinājusies jau Ziemassvētkos un viņš nonāca slimnīcā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas