Soctīklos iesmej par Putina un Makrona tikšanos

tautaruna.lv 8.februāris 2022, 16:30
 
Ekrānuzņēmums
Francijas prezidents Emanuels Makrons vakar pabijis Maskavā, lai tiktos ar Krievijas līderi Vladimiru Putinu. Sociālajos tīklos cilvēki steidz saskatīt simbolus un ironizē par tikšanās apstākļiem.

Pēc piecu stundu garās tikšanās Francijas prezidents Makrons izteicies, ka “šis dialogs šobrīd ir svarīgāks nekā jebkad. Tikai tā mēs varam nodrošināt stabilitāti un drošību Eiropas kontinentā. "

"Noderīga atbilde ir atbilde, kas ļauj izvairīties no kara un veidot uzticības un stabilitātes elementus ikvienam," spriež Makrons.

Putins no savas puses uzslavēja Franciju un Makronu personīgi par lielo ieguldījumu Eiropas drošības jautājumu risināšanā.

"Es saprotu, ka mums ir kopīgas bažas par to, kas notiek drošības jomā Eiropā. Vēlos pateikties Francijai par aktīvo līdzdalību fundamentālu lēmumu pieņemšanā šajā sakarā," pavēstīja Putins.

“Es redzu, cik daudz pūļu tagadējā Francijas valdība un Francijas prezidents personīgi iegulda, lai atrisinātu krīzi, kas saistīta ar nepieciešamību panākt vienādu drošību Eiropā,” teica Putins.

Kamēr politiķi pēc tikšanās apmainās diplomātiskām frāzēm, sociālo tīklu lietotāji steidz paust savu viedokli par tikšanos, ironizē un mēģina atrast simbolus tajā.

"Tur ir vairāk brīvas vietas starp Makronu un Putinu, nekā starp Krievijas karaspēku un Ukrrainas robežu," kāds ierakstā ironizē.
"Kas Makronam galvā, lai neatkarīgas, spēcīgas valsts vadītājs labprātīgi meklētu šādu pazemojumu? Sevi cienošs politiķis būtu aizbraucis prom," kāds cits prāto.

Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere dalās pārdomās: "Makrons tomēr šodien devies ciemos uz Maskavu "kā pie cara tētiņa", tādējādi sniedzot Putinam vajadzīgo atzīšanu. Šāda līmeņa vizītes jēga šobrīd ir apšaubāma. Jebkurā gadījumā, Makrons pavisam noteikti nedrīkst Putinam piedāvāt jebkādu Rietumu piekāpšanos - tas būtu nepieņemami!"

Cilvēki lēš, ka Putins pirms tikšanās licis Makronam gaidīt pusotru stundu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:02

Jaunākās diskusijas