VIDEO! Vai "Bermudu divstūra" dziesma "Supernovā" ir plaģiāts?

tautaruna.lv 7.februāris 2022, 7:20
 
Ekrānuzņēmums/Tiešraide LTV
Grupas "Bermudu divstūris" dziesmu "Bad" ir viena no desmit kandidātēm uz šā gada dziesmu konkursu "Eirovīzija".

Pēc sestdien notikušā pusfināla, kurā klausītāji vērtēja un balsoja par 17 dziesmām, sociālajos tīklos tiek spriests, ka "Bermudu divstūra" dziesmas "Bad" piedziedājums ir ārkārtīgi līdzīgs MIKAS "Relax, Take it easy".

""Bermudu divstūris" ar "Relax, take it easy" no Mika. Esmu vīlusies," raksta Iveta.

"Klau, bet kā ir ar to plaģiātismu mūzikā? Kurā brīdī skaitās zādzība? Bermudu divstūris taču ir pilnīgi uzkrītoši Mika," norāda Kārlis;

" Kā "Supernovā" varēja tikt tālāk "Bermudu divstūris" ar plaģiātismu no Mika, "Take It Easy" piedziedājumā?" jautā Ēriks.


Šeit iespējams salīdzināt, vai bažām par plaģiātismu ir pamats:

Janvāra beigās grupa "Bermudu divstūris" LTV raidījumā "Panorāma" smejoties teica, ka sarakstījuši pašu sliktāko dziesmu Eirovīzijas vēsturē, jo tās nosaukums ir "Bad" (slikts - no angļu valodas). Taču dziesma esot par mīlestības reibinošo spēku.
Apvienību veido brālēni - Biceps un Triceps, kuriem Eirovīzija neesot sveša. Viņi ir pārliecināti, ka Latvijai labākie panākumi konkursā ir gaidāmi šogad.

Vaicāti par bailēm no konkurentiem, Biceps un Triceps ir pārliecināti: "Mums palīdz tā apziņa, ka mēs apzināmies savu vērtību."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas