Aminatas emocionālais ieraksts izraisa lielu rezonansi

tautaruna.lv 4.februāris 2022, 13:09
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Dziedātāja Aminata sociālajā tiklā Facebook dalījusies ar stāstu par to, ka ilgu laiku nav bijusi apmierināta ar savu izskatu, proti, cik ļoti pārdzīvojusi savu čirkaino matu dēļ.

Aminata raksta, ka visu mūžu vēlējusies taisnus matus un pamēģināja teju visas iespējamās metodes, lai tos iztaisnotu.

"Vēl pirms kādiem 4 gadiem es nevarēju iztēloties, ka iziešu cilvēkos ar saviem dabīgajiem matiem. Bērnībā man šausmīgi gribējās, lai tie ir taisni un aug uz leju, kā visiem.

Tāpēc mēģināju tos “piezemēt” ar vismaz 20 sprādzēm, ko liku katru rītu. Jau no pavisam agra vecuma bija skaidrs, ka pati ar tiem galā netikšu! Izķemmēt matus - tas bija vairāku stundu, sāpīgs pasākums. Kad svētkos bija jātaisās bērnudārza ballītei, vienmēr varēja rēķināties ar asarām, protestiem un histērijām! Lai no tā izvairītos - mamma nolēma matus griezt nost, atstājot vien pāris centimetru garu matu slāni, par ko es, būdama maza meitene, arī nebiju priecīga. Bet tas vismaz nebija sāpīgi.

Kopš tā brīža mana dzīves misija bija - iztaisnot matus! Es meklēju dažādus veidus, kā to panākt, un nekas nesanāca, līdz 13 gados Vācijā uzzināju par Afro frizētavām, kur ar ķīmiskā relaxera palīdzību var iztaisnot matus! Nu mans sapnis beidzot bija piepildījies! Pirmo reizi iztaisnojot matus, jutos kā paradīzē! Beidzot skaista! Taisni mati līdz pleciem! Prieks turpinājās 2 mēnešus, līdz man atauga jaunas čirkainas saknes.
Ķīmiskā taisnošana jātaisa apmēram reizi 2 mēnešos - kad ataug saknes. Lai nebūtu ik pēc diviem mēnešiem jābrauc uz Vāciju, mēs nopirkām vairākas paciņas ar relaxeri, lai paši varētu to paveikt Latvijā. Mēs uzaicinājām vietējo profesionālo matu meistari. Viņa relaxeri man uz matiem uzlika tāpat, kā parasti liek matu krāsu - uz ataugušām saknēm un nedaudz pāri uz jau iztaisnotiem matiem. Ak Dievs! Pēc 15 minūtēm puse galvas izkrita laukā… Mati neizturēja un nolūza. Labi, ka tajā laikā klausījos smago metālu un arī ģērbos attiecīgi. Padarīju defektu par efektu un ķemmēju matus uz vienu pusi tā, lai izskatās, ka otrā pusē tie ir nogriezti apzināti. Neskatoties uz šo situāciju un uz apdegumiem, atgriezties pie vecā mikrofona nebija opcija! Tagad, kad es beidzot tiku pie taisniem matiem, es par katru cenu biju gatava darīt visu iespējamo, lai tie paliktu taisni," stāsta Aminata.
Viņa atklāj, ka turpmākos 12 - 13 gadus viņa taisnoja matus ik pēc 2 - 3 mēnešiem, sadzīvojot ar matu lūšanu, izkrišanu, ķīmiskiem apdegumiem, ekzēmu, jo zināja, ka skaistums prasa upurus un bija gatava maksāt s''adu cenu.
20 gadu vecumā viņa uzzināja par matu pieaudzēšanu un, kā pati saka, ar laiku kļuva "apsēsta" ar to.
Uztraukums par matiem bijis arī, piedaloties TV šovā "Jaunā talantu fabrika".

"Kad piedalījos šovā "Jaunā talantu fabrika" ļoti baidījos, ka visi uzzinās, ka tie nav mani dabīgie mati. Tāpēc katru rītu pirms tiešraides cēlos ātrāk par visiem, tumsā slepeni vilku matus ārā no skapīša un skrēju dušā, kur ar mazu spogulīti pieliku sev "hair extensions". Vakarā, pirms paša miega atkal gāju dušā, kur novilku matus un uzvilku lielu hoodie, lai neredz manus īsos, ķīmiski iztaisnotos matus. Ar visu hoodie apgūlos gultā un, tikai nonākusi drošībā zem segas, vilku nost hoodie un varēju aizmigt. To visu darīju katru dienu trīs mēnešu garumā.

Arī pēc "Jaunās talantu fabrika" vairs nespēju iziet no mājām bez gariem matiem. Tas kļuva par ikdienas rutīnu," atklāj Aminata.

Dziedātāja atklāj, ka nonāca pie psihologa, kur saprata, ka viņai ir problēmas ar pašvērtējumu.

"Tad pavisam citā sakarā nonācu psihologa kabinetā, kur vizītes turpinājās gandrīz gadu! Pie psihologa sapratu, ka man ir problēmas ar pašvērtējumu. Ka varu būt skaista un mīlēta tikai ar gariem taisniem matiem. Ka, tiklīdz kāds ieraudzīs, kāda esmu patiesībā, - neviens mani negribēs. Te sākās mans pārmaiņu ceļš. Pakāpeniski," pauž Aminata, stāstot ka no sākuma samazinājusi pieaudzēto matu garumu un tad sapinusi matus bizēs.

"Bizēs mani mati beidzot atpūtās. Pagāja gads, un, novelkot bizes, ieraudzīju savu "mikrofonu" (kas bija pamatīgi ataudzis pa šo laiku)! Savas dabīgās, kuplās, veselīgās čirkas, kas aug uz augšu! Un es iemīlējos tajās," saka dziedātāja.

Viņa atklāj, ka ka iemācījās matu čirkas savaldīt, barojot tās ar matu eļļām un maskām un naktī tās savācot ar zīda matu gumiju un guļot uz zīda spilvendrānas.

"Es nesaku, ka nekad vairs netaisnošu matus, jo man patīk mainīt frizūras. Bet es noteikti vairs nevēlos neko slēpt, pārdzīvot, ka es ne tā izskatos, un baidīties, ka mani nemīlēs. Man beidzot patīk mani mati, patīk, ka tie ir veselīgi! Nezinu, kāda frizūra man būs nākotnē, bet šo gribējās iemūžināt."

Jāpiebilst, ka šis ieraksts Facebook izraisīja lielu rezonansi, komentāros cilvēki steidza apbērt Aminatu ar komplimentiem par viņas izskatu, tostarp, uzsverot, ka viņai ir skaisti mati.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:49

Jaunākās diskusijas