Kariņa sacītais pamatīgi sadusmo Mūrnieci

tautaruna.lv 26.janvāris 2022, 13:09
 
F64
Uzņēmēja un bijusī ministre Linda Mūrniece skarbi kritizējusi premjerministra Krišjāņa Kariņa teikto par sabiedrības atbalstu uzņēmējdarbībai.

Kā iepriekš Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), komentējot Tūrisma krīzes vadības komitejas aicinājumu demisionēt finanšu ministru Jāni Reiru (JV) un veselības ministru Danielu Pavļutu (AP), sabiedrība nevar mūžīgi uzturēt uzņēmējdarbību, īpaši, ja tā nav īpaši pieprasīta.

Viņš uzskata, ka notiek pieprasījuma maiņa, sabiedrības uzvedības maiņa, un pēc diviem Covid-19 pandēmijas gadiem sabiedrība nedaudz citādi patērē. Vienlaikus Kariņš atgādināja, ka valsts palīdz nozarēm, kas Covid-19 izplatības noteikto ierobežojumu dēļ nevar strādāt.

"Bet nozares, kuras ir atvērtas, kuras drīkst strādāt, viņām arī jāskatās, kā, iespējams, pārveidot savu darbības modeli, jo mēs kā sabiedrība no saviem nodokļiem nevarēsim mūžīgi uzturēt uzņēmējus," aicināja politiķis.

Mūrniece, komentējot šos Kariņa izteikumus, pauž, ka "Kariņš kaut ko ir sajaucis".

"Kariņš kaut ko ir sajaucis. Nevis valdība uztur uzņēmējdarbību, bet uzņēmēji joprojām ar pēdējiem spēkiem uztur valdību.

Mēs maksājam nodokļus, nodokļu parādus, sodus par kavētiem nodokļu maksājumiem. Un tieši valdība ir tā, kura neklausās, nekad nav klausījusies un kurai nav ne jausmas, kur šajos laikos rodas nauda, ar kuru samaksā arī viņu algas," pauda Mūrniece.

Iepriekš vēstījām, ka Mūrniece skarbi kritizējusi Valsts prezidentu Egilu Levitu, izlasot viņa intervijā pausto domu par sabiedrības neuzticēšanos valdībai.

TV24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” Levits pauda, ka domu, ka sabiedrības neuzticēšanās valdībai ir saistīta ar padomju mantojumu.

Linda Mūrniece tam kategoriski nepiekrīt, rakstot, ka prezidents dzīvo paralēlajā realitātē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:21

Jaunākās diskusijas