Kariņš: Es būšu starp pirmajiem, kuri teiks – tagad ejam dabūt ceturto poti

tautaruna.lv 24.janvāris 2022, 17:05
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Kopš pagājušā gada Latvijā var saņemt balstvakcīnu. Līdz šim otro poti "Janssen" gadījumā vai trešo poti citu vakcīnu gadījumā ir saņēmuši 411 340. Taču vismaz divi cilvēki Latvijā ir saņēmuši ceturto poti, liecina atvērtajos datos pieejamā informācija.

Premjers Krišjānis Kariņš intervijā žurnālam “IR” (10.janvāra numurā rakstā "Krišjānis Kariņš: Mēs neesam Ķīna") neslēpj, ka viņš būs no pirmajiem, kas dosies saņemt ceturto poti, ja tas būs vajadzīgs. Viņš skaidroja Latvijas pamatpieeja saistībā ar Covid-19 mazināšanu visu laiku ir bijusi pareiza. “Pieeja, par kuru es aizvien vairāk un vairāk esmu pārliecināts, ir - vakcinēties, un tagad saņemt arī trešo poti. Un, kad nāks laiks ceturtajai potei, es būšu starp pirmajiem, kuri teiks - tagad ejam dabūt ceturto poti! Vai tas būs pēc trim mēnešiem pēc otrās, sešus, deviņus vai divpadsmit mēnešus pēc - to mēs vēl nezinām,” žurnālam sacīja K. Kariņš.

Tiesa, Izraēlas zinātnieki šobrīd šaubās par ceturtās potes nepieciešamību, jo “Pfizer/BioNTech” un “Moderna” vakcīnas ceturtā deva ir tikai daļēji pasargājot pret Covid-19 omikrona paveidu. Arī citi zinātnieki brīdina, ka pārāk bieža vakcinēšanās drīzāk var kaitēt organisma imunitātei, nevis palīdzēt cīnīties ar Covid-19.

TV3 raidījums “Bez Tabu” stāstīja par kādu sievieti, kurai datos uzrādījās, ka viņa saņēmusi četas potes, lai gan īstenībā viņa bija saņēmusi tikai divas potes. Sākotnēji bija uzrādījušās pat piecas potes. Tagad, kad sievietei jāiet tā trešā pote taisīt, viņai saka, ka nedos - jau četras potes iepotētas. Arī lielveikalos uz viņas sertifikātu skatoties ar aizdomām, jo domājot, ka tas ir viltots.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:21

Jaunākās diskusijas