Sanda Dejus bažījas, vai nav pēdējā, kas piekopj kādu senu ieradumu

tautaruna.lv 27.janvāris 2022, 18:30
 
Vladislavs Proškins / F64
Radio personība Sanda Dejus "Twitter" aicina citus dalīties ar savu pieredzi zeķubikšu lapīšanā, jo bažījas, vai nav palikusi pēdējā no "zeķubikšu lāpītāju" paaudzes.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" radio personība Sanda Dejus ar savām bažām vēršas pie citiem vietnes lietotājiem.

"Cilvēki, kas lāpa zeķubikses, to dara aiz ieraduma vai tiešām trūkuma dēļ? Katru reizi, turot rokā meitas izsstaigāto purngaliņu, es riktīgi aizdomājos vai tikai neesmu pēdējā no "zeķubikšu lāpītāju" paaudzes. Varbūt jāturpina vienkārši kā folkloras iezīme," Sanda raksta.

Ka izrādās Sanda nav palikusi vienīgā, daudzām sievietēm ta ir ierasta lieta lapīt zeķubikses un zeķes, cienot dabu un darbu. Par to liecina komentāri zem Sandas ieraksta.

Māra: "Nu viena purngala dēļ nav vērts papildināt Getliņus. godā drānu, un drāna tevi godās :)"

Anitra: "Zeķēm un biezākām zeķbiksēm ar šujmašīnu nodragāju cauros purngalus."

Linda: "Es lāpu savām zeķubiksēm purngalus/pēdu daļas, jo liekas muļķīgi mest ārā tikai tāda sīkuma dēļ."

Ilze: "Es nezinu, kas tiem tīņu īkšķiem tāds īpašs, bet 100+ den zeķbiksēm caurumi kā karlsonam pāris reižu laikā. Lāpu, protams, tak to nav iespējams piepirkt. Pa ikru noirušu valdziņu gan vairs ne, savos pusaudžu gados atstaigājos lāpītās zeķbiksēs."

Līga: "Visas savējās, kam ir >60 den, lāpu, ja caurums ir vietā, ko var kaut cik pieklājīgā paskatā salabot. Izmest lietu viegli labojama defekta dēļ? Liekas muļķīgi."

G: "Lāpu zeķu bikses un zeķes. Noteikti tas nav finansiālais aspekts, vienkārši liekas normāla lieta to darīt. Vispār ļoti vēlu uzzināju, ka cilvēki met ārā zeķi ar caurumu."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas