Septiņi latvieši iztur pirmo atlases kārtu, lai lidotu uz Mēnesi

tautaruna.lv 20.janvāris 2022, 18:30
 
Vladislavs Proškins / F64
Eiropas Kosmosa aģentūras (EKA) astronautu atlasē tika pieņemti Latvijas Kosmosa Industrijas Asociācijas prezidenta Paula Irbiņa un vēl aptuveni desmit citu Latvijas pilsoņu kandidatūra. 

Cilvēkiem, kas izturēs atlasi, būs ļoti reāla iespēja lidot uz Mēnesi, pauda Irbins: “Eiropa, ASV un citas valstis pašlaik ļoti aktīvi strādā, lai izveidotu pirmās cilvēku apmetnes uz Mēness - tādas, kas būs uz ilgu laiku un kur dosies strādāt zinātnieki," pagājušā gada vasarā Latvijas Radio intervijā teica Latvijas Kosmosa Industrijas Asociācijas prezidents.

Kā apgalvo pats Irbiņš : "ESA astronautu atlasē no 23'307 kandidātiem uz pirmo kārtu tika uzaicināti 1'362 dalībnieku (5,8%), no Latvijas 81 kandidātiem tikai aicināti 7 cilvēki (8,6%). Tīri labi pirmajai reizei. Uz nākošo kārtu plāno aicināt ~400 kandidātus. "

"Šodien mans ceļš uz Astronautu atlasi ir beidzies. Paldies visiem par atbalstu. Šī bija vienreizēja pieredze - jaunas zināšanas, iemaņas un vērtības. Ļoti ceru, ka kāds no Latvijas tomēr tiks tālāk, " savā "Facebook" ierakstā min Irbiņš.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:48

Jaunākās diskusijas