Kā Vējonis jūtas pēc sirds operācijas?

tautaruna.lv 19.janvāris 2022, 14:30
 
F64
Pirms sešdiem gadiem tā brīž Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa veselība bija briesmās. Viņam 2016.gada 20.janvārī tika veikta sirds operācija. Jura Vaidakova materiālā "Seši gadi pēc operācijas. Var atkal spēlēt basketbolu" izdevumā "Kas Jauns" atklāts, kā eksprezidents jūtas tagad.
Tagad, sešus gadus pēc operācijas, Vējonis pastāstījis, ka jūtas lieliski un ar veselību viss ir kārtībā.

“Paldies Dievam un mediķiem! Nekāds īpašais režīms nav jāievēro, varu pilnvērtīgi dzīvot, nodarboties ar sportu - turpinu spēlēt basketbolu. Bet pats galvenais - esmu ņēmis vērā, ka par savu veselību ir jārūpējas, nevajag atlikt iešanu pie ārstiem un jāseko līdzi veselībai. Bet tas jau katram jādara, it sevišķi šajos apstākļos, kad plosās kovids. Savukārt es pēc visa, ko piedzīvoju, tagad reizi gadā pārbaudu veselības stāvokli,” uzsver Raimonds Vējonis, kas jau divus gadus ir Latvijas Basketbola federācijas prezidents.

Toreiz Vējonis tika nogādāts Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā, lai nodrošinātu atveseļošanos no vīrusa infekcijas. Tur mediķi konstatēja, ka problēma ir ļoti, ļoti nopietna - Vējonim ir sepse, kas skārusi sirds vārstuļus.

Divas dienas vēlāk Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Latvijas Kardioloģijas centrā prezidentam veica sirds operāciju, kurā infekcijas skarto sirds vārstuli aizstāja ar protēzi, pie reizes novēršot iedzimtas sirds problēmas, kas līdz tam Vējoni nebija apgrūtinājušas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:17

Jaunākās diskusijas