Zatlers nosauc galveno kļūdu, kāpēc seniori Latvijā negrib vakcinēties

tautaruna.lv 19.janvāris 2022, 16:13
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Bijušais Valsts prezidents, ārsts Valdis Zatlers, viesojoties kanāla TV24 raidījumā "Uz līnijas", komentējis, kāpēc seniori Latvijā tik kūtri vakcinējas pret Covid-19.

Komentējot ideju par obligāto vakcināciju senioriem virs 60 gadu vecuma, V. Zatlers norāda, ka Veselības ministrija jau sākumā pieļāvusi būtiskas kļūdas, kas mazinājusi senioru aktivitāti vakcīnu saņemšanai.

V. Zatlers atzīmē, ka svarīga kļūda bija vājā sadarbība ar ģimenes ārstiem.

"Faktiski, vienīgais, kas varētu vienu senioru pārliecināt par vakcinēšanos un to izdarīt, ir ģimenes ārsts un viņa palīgs," uzskata V. Zatlers. "To nevajag saukt par obligātu vakcinēšanu, to vajag saukt vienkārši par vakcinēšanu, kuru izdarīs ģimenes ārsts, kas īstenībā ir viņa pienākums."

Viņš uzskata, ka šobrīd redzamas šīs kļūdas sekas. V. Zatlers norāda, ka veicināt vakcināciju senioru vidū, "neizskarot cilvēka cieņu", iespējams tikai ar ģimenes ārstu palīdzību.

"Kā var piespiest vienu cilvēku vakcinēties? It sevišķi, ja viņš ir seniors virs 60 gadiem. Iesiet ar policiju pie viņa? Kurš ies pie viņa?" - uz šāda aicinājuma nepilnībām norāda bijušais Valsts prezidents.

Jau vēstīts, ka koalīcijā ir sākušās diskusijas par iespēju noteikt pienākumu vakcinēties pret Covid-19 visām personām, kas ir sasniegušas 60 gadu vecumu, šodien pēc koalīciju veidojošo partiju sanāksmes paziņoja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Patlaban Latvijā ir vēl ap 100 000 senioru vecumā virs 60 gadiem, kuri nav vakcinējušies pret Covid-19, atzīmēja ministrs un uzsvēra, ka epidemioloģiskās drošības uzlabošanai nepieciešams vakcinēt vēl vismaz 50 000 šīs vecuma grupas iedzīvotāju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:21

Jaunākās diskusijas