Piecas slavenības, kas sirgst ar neizdziedināmām kaitēm

tautaruna.lv 29.janvāris 2022, 1:30
 
Pixabay.com
Krutojam ir cukura diabēts, Rožkovai aknu ciroze. Piecas zvaigznes, kas cieš no neārstējamām slimībām.

Daudzi slaveni cilvēki cieš no hroniskām slimībām un tajā pašā laikā piekopj aktīvu dzīvesveidu.

Igors Krutojs

Pēdējos gados komponists ir manāmi zaudējis svaru, tāpēc sabiedrībā radās aizdomas, ka Igoram Krutojam varētu būt onkoloģiska slimība. Kā vēlāk izrādījās, Krutojs cieš no diabēta. Tagad viņam rūpīgi jāievēro diēta.

“Igors Krutojs vienmēr bijis slaids, bet pēdējā laikā viņš zaudējis 15 kilogramus. Protams, visi ļoti uztraucas un viņu atbalsta. Bija visādi izdomājumi par diagnozi, bet, paldies Dievam, vēzis viņam nebija. Un svara zudums ir saistīts ar stingru ekspertu noteikto diētu, kuru viņš rūpīgi ievēro. Reizēm šķiet, ka Igors vispār neko neēd! Un paralēli arī aktīvi nodarbojas ar sportu. Viņš mīl tenisu, ciena skrejceliņu un pastaigas svaigā gaisā, ”pirms četriem gadiem StarHit stāstīja Krutojam tuvu stāvoša persona.

Svetlana Rožkova

Pirms dažiem gadiem māksliniecei tika diagnosticēta autoimūna slimība - žults ciroze. Sākumā ārstu prognozes neviesa optimismu, taču Svetlana Rožkova pierādīja, ka dzīvos.

"Šī diagnoze man bija pilnīgs pārsteigums. Es ļoti ceru, ka man būs laiks īstenot visus savus plānus, jo enerģija ir nepieciešama visam šajā dzīvē. Un aknas ir tikai orgāns, kas tās dod. Ja tās nav kārtībā, tad tev vienkārši nav spēka pat piecelties un iet, nemaz nerunājot par ko citu. Tagad man, paldies Dievam, viss ir stabili un ir pat bijusi pozitīva tendence. Tas nenozīmē, ka es atveseļojos. Tas nozīmē, ka manai dzīvībai briesmas nedraud," intervijā komentējusi 56 gadus vecā māksliniece.

Tatjana Lazareva

Jau daudzus gadus aktrise slimo ar čūlaino kolītu. Tatjana Lazareva cenšas ievērot diētu, bet slimība liek par sevi manīt.

“Mana remisija ilga gadu, kādā brīdī viss saasinājās. Kad man viss kļūst labāk, es pārtraucu lietot uzturošo terapiju un aizmirstu par to visu. Burtiski nesen esāku lietot nepieciešamās zāles. Šādos brīžos es pat sāku ēst pareizi, ” reiz atzinās 55 gadus vecā Lazareva.

"Es lietoju antidepresantus mazās devās, jo man vienmēr ir bijušas garastāvokļa svārstības. Tagad esmu kļuvusi mierīgāka, strādājot ar sevi. Pirms tam, kad sāku lietot šīs zāles viss bija kārtībā. Pēc divu vai trīs mēnešu ārstēšanas šī terapija mani sāka saniknot. Pārtraucu lietot antidepresantus un divus mēnešus vēlāk izšķīros no vīra ”atceras aktrise.

Aleksandrs Serovs

Pirms dažiem mēnešiem mākslinieks tika hospitalizēts ar Covid-19. Situācija bija ļoti nopietna. Par laimi viss nokārtojās. Tagad 70 gadus vecais izpildītājs ir mājās un jau atsācis darbu. Bet slimības laikā kļuva zināms, ka viņš slimo ar cukura diabētu.

Tiesa, pats Aleksandrs Serovs savā personīgajā emuārā nevēlas dalīties ar problēmām.

“Paldies jums visiem par atbalstu, uzmanību un laipnību, ko izrādāt pret mani. Optimisms un enerģija uzlādē un dod spēku. Es no sirds novēlu jums veselību, labklājību! Īpašs paldies un pateicība manam draugam, kuru pazīstu jau 45 gadus! Lielajam komponistam - Igoram Jakovļevičam Krutojam! — pēc izrakstīšanas sacīja mākslinieks.

Sati Kazanova

Pēc ārstu domām, psoriāzearī ierindojama starp hroniskām slimībām. Kopš agras bērnības ar šo kaiti slimo bijusī "Fabrikas" soliste Sati Kazanova. Dziedātāja atzina, ka viņai tāpēc ilgu laiku bijuši kompleksi.

"Visu savu dzīvi man bija kauns, ka man bija psoriāze. Cik sevi atceros, man par to bija kauns. Tagad es to pieņemu. Iemācījās dzīvot ar to. Un kādu laiku par to neuztraucos. Bērnībā man bija kauns, ka dzīvoju ciemā, ar govīm, vistām un mājlopiem. Tagad es atdotu daudz, lai pāris nedēļas pavadītu savā dzimtajā ciematā ar govīm, kokiem, tīrāko gaisu un gardāko ūdeni pasaulē! Maskavā man bija kauns, ka man ir kaukāziešu akcents. Tagad man tas patīk, man tas šķiet mans akcents," stāsta māksliniece.
"Kauns ir ļoti destruktīva sajūta! Tas aizver otro čakru. Kauns bloķē katru radošo plūsmu. Kauns ir pretstats mīlestībai, jo tas ir viens no baiļu aspektiem. Ja, piemēram, jums ir kauns par savu ķermeni, iedomājieties, ka kails stāvat tūkstošiem visbriesmīgāko kritiķu pūļa priekšā. Ļaujiet savam stresam sasniegt maksimumu. Un šajā brīdī izelpojiet caur muti "ha" un pajautājiet sev: "Ko tad tālāk?" Saprotiet, ka vairāk nekā nav. Visi tarakāni ir mūsu galvaskausā, ” Kazanova rakstījusi personīgajā emuārā.
 

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:05

Jaunākās diskusijas