Pavļuts tīņu vecumā piedalījies šausmu filmas kinoprovēs

tautaruna.lv 14.janvāris 2022, 19:15
 
Foto kolāža
Veselības ministrs Daniels Pavļuts dalījies ar jaunības bildi.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts mikroblogošanas vietnē "Twitter" dalījies ar jaunības bildi, kurā uzņemta 15 gadu vecumā, kad pretendējis uz lomu Rīgas kinostudijas filmai "Zirneklis".

"Bilžu nostaļģija? Lai iet. Šī tapusi ap 1991.gadu, 15 gadu vecumā, kad man bija tādi mati kā attēlā, pelēks plašķis, teicamas atzīmes un gari oficieru zābaki. Foto no Rīgas Kinostudijas kinoprovēm (panākumi izpalika) kādai lomai šķiet pirmajā pašmāju šausmenē "Zirneklis"," ierakstā pauž Pavļuts.

Daniels Pavļuts dzimis 1976. gadā Jūrmalā. Mācījās Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolā, studēja Latvijas Mūzikas akadēmijā, 1999. gadā ieguva bakalaura grādu klavierspēles specialitātē. Pēc tam studēja kultūras vadību Londonas Pilsētas Universitātē (City, University London) un no 2003. gada līdz 2006. gadam bija Kultūras ministrijas valsts sekretārs. 2007. gadā Pavļuts saņēma Fulbraita stipendiju studijām Hārvarda Universitātē, kur ieguva maģistra grādu sabiedrības vadībā ar specializāciju līderībā, darbojās dažādos uzņēmumos kā valdes loceklis, vadīja konsultāciju privātpraksi Zeno Consulting un strādāja par Swedbank Korporatīvo attiecību pārvaldes vadītāju. 2021. gadā 7. janvārī pēc Ilzes Viņķeles demisijas viņu ievēlēja par veselības ministru Krišjāņa Kariņa valdībā.

"Zirneklis" ir 1992. gadā uzņemta Latvijas erotiska šausmu filma. Filmas režisors ir Vasilijs Mass.Tā uzņemta studijā Dekrim. Filma uzņemta pēc Vladimira Kaijaka stāsta "Zirneklis" motīviem, vēsta Wikipedia atrodamā informācija. Vitas lomu spēlē Aurēlija Anužīte. Un tieši "Zirneklis" sasaista jauniņo lietuvieti Anužīti ar Latviju uz mūžu, 2017. gada publikācijā raksta "Satori".

Mūziku šai filmai rakstīja Mārtiņš Brauns.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas