Raimonds Pauls atklāj, kādas leģendāras personības jaunā paaudze nemaz nezin

tautaruna.lv 14.janvāris 2022, 16:30
 
Ekrānuzņēmums / xtv.lv
Maestro Raimonds Pauls, viesojoties TV24 raidījumā "Nedēļa. Post scriptum.", atklāj, ka jaunā paaudze nereti nezin tādas Latvijas kultūrā zināmas personības, kā Vija Artmane un Lilita Ozoliņa.

Maestro Raimonds Pauls, viesojoties TV24 raidījumā "Nedēļa. Post scriptum." sarunā atklāj, ka jaunajai paaudzei trūkst zināšanas par Latvijas kultūrā leģendārām personībām.

Stāstot par Latvijas Radio nozīmību, ka gribētos saglabāt kaut ko no vacā, kas ir bijis, jo, viņaprāt, Latvijas Radio ir darījis ļoti daudz kultūras saglabāšanā. Pauls apzinās, ka nāk jaunā paaudze un viņiem ir citādāka izpratne.

"Nāk jaunas paaudzes. Ir tāda jocīga sajūta, ka ir daudz jaunie darbinieki, kad ar viņiem runā, bieži vien nosaucu uzvārdus, kas man liekas pašsaprotami. Viņš uz mani ilgi skatās un tad pārprasa kas tas tāds bija. Jaunās paaudzes aktieri, tad ilgi domā, kas tā tāda Artmane bija. Diemžēl tas tā ir. Kaut kad prasīja, kas galveno lomu spēlēja "Ilgais ceļš kāpās", arī Lilitu Ozoliņu nezin, " stāsta Maestro.

Pauls saka, ka saprot, ka jaunajai paaudzei ir citi elki, tomēr radio būtu jānodarbojas ar to, lai kultūras vērtības sagalabātu. Tas būtu sabiedrisko mediju uzdevums.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas