Saeimas deputāta nievājošie izteikumi par Ilzi Jurkāni izsauc viedokļu vētru

tautaruna.lv 30.decembris 2021, 12:46
 
Ģirts Ozoliņš/F64
"Nu, un kam ir vajadzīgas tādas kūkas bez bērniem, bet ar karjeru!" Ar šādu nievājošu ierakstu mikroblogošanas vietnē "Twitter" dalījies Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins, norādot uz Ilzes Jurkānes izteikumiem TV raidījumā “Sieviete. Personīgi”.

I. Jurkāne šajā raidījumā sacīja, ka Latvijā ir milzīgs uzsvars uz to, ka sievietei ir jābūt bērniem. "Tas ir apvainojošs un diskriminējošs! Ne visām sievietēm ir jābūt bērniem. Ne visas sievietes to var un ne visas sievietes to grib. Un laist bērnu pasaulē - ar to nav diezgan! Vismaz man nebūtu diezgan! Ja es būtu gribējusi bērnus agrā jaunībā, tad, kad man varēja viņi būtu, tad man nebūtu bijusi karjera. Un man tā karjera bija svarīgāka,” - finansiste atklāti stāstīja.

Nu, un kam ir vajadzīgas tādas kūkas bez bērniem, bet ar karjeru!",

I. Jurkānes un citu dāmu izteikumus raidījumā komentēja A. Kiršteins.

"Protams, katrs savu izvēli izdara pats - uzdzīvot un gozēties dzeltenajā presē, lieloties ar apšaubāmu un nevienam nevajadzīgu karjeru vai audzināt bērnus, mazās Latvijad pilsoņus. Tomēr, jāpadomā, ko reklamēt sabiedrībai!", uz kritiku par saviem izteikumiem atbildēja A. Kiršteins.

Šis temats mikroblogošanas vietnē 'Twitter" izraisīja asu viedokļu apmaiņu:

"Savā ziņā piekrītu, ja runa iet par demogrāfijas veicināšanu, taču domāju, ka jūsu personiskās nepatikas vadītais ieraksts varētu būt sāpīgs sievietēm, kurām nevar būt bērni";

"Arī tad ja sievietei ir bērni un ir arī karjera, atradīsies tādi pīrāgi, kuri to labprāt pazeminās";

"Labi, ja cilvēkam vajag pašam sevi. Tādi daiļrunātāji apkārt, kas apšaubīs viņa vērtību, vienmēr atradīsies";

"Lai dzemdētu bērnus ir vajadzīgi tikai attiecīgie orgāni- par to daba ir parūpējusies… lai izveidotu labu karjeru vajag arī smadzenes un daudzas citas kvalitātes, kuru izkopšana vairāk gan atkarīgas no paša… visu cieņu šai sievietei.. ka laicīgi apzinājās ko vēlās un ko ne";

"Latvijai bērni ir vajadzīgi? Māsas ģimenē piedzima un izrādījās, ka nē, vairāk bērni nav vajadzīgi!";

"Cik nožēlojami kaut ko tādu pateikt. Varat nepiekrist viedoklim, bet tā paņirgāties ir vienkārši nožēlojami";

"Vispār jau nevienam neviens nav īpaši vajadzīgs. Un cilvēkiem ir tiesības izvēlēties. Par bezbērnu nodokļiem gan piekrītu,"

raksta "Twitter" lietotāji.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:38

Jaunākās diskusijas