"iPhone uz riteņiem"; Stendzenieks raisa diskusiju par elektroauto izturību

tautaruna.lv 26.decembris 2021, 18:06
 
Dmitrijs Suļžics / F64
Stendzenieks mikroblogošanas vietnē "Twitter" raisa diskusiju, kā elektroauto "uzvestos" ziemā, ilgā sastrēgumā.

Diskusija par elektroauto izturību salā un ziemas apstākļos, ilgā sastrēgumā izvērtusies mikroblogošanas vietnē "Twitter". To uzsācis reklāmas industrijas veterāns Ēriks Stendzenieks, publicējot internetā atrastu ierakstu angļu valodā, kurā minēts "vai kāds ir iedomājies par šo: ja visas automašīnas būtu elektriskas un tās būtu iesprostotas trīs stundu sastrēgumā, baterijas būtu pagalam, ko tad?"

Stendzenieks komentārā minējis: "Jā, tas gan būs interesanti. Un nevajag jau, lai visi auto ir elektriskie. Pietiek ar dažiem, kas ceļā nomiruši."
"Jābūt izteiktam optimistam, lai neredzētu, ka e-auto neiet kopā nedz ar uzlādes infrastruktūru, nedz energoresursiem.
Ļoti labi var redzēt, ka Teslu nav dizainējuši auto džeki. iPhone uz riteņiem. Un tieši kā iPhone aukstā laikā arī uzvedas. Un kaudze ar bērnu slimībām. Un tas - 100K tarataimā. " vēlāk diskusijā pauž Stendzenieks.

Zem ieraksta diskusijā izskan dažādi viedokļi:

"Uguns, agrikultūra, tvaika dzinējs, telefgrāfs, buldozers, radio, pdf faili, internets… jā, tā nu cilvēce iet uz galu jau tūkstošiem gadu."

"Un kas tas par sviestu, ka elektroauto nevar 3h korķī stāvēt? Ērik, tu esi mūžā bijis elektroauto iekšā? "

"Man jau šķiet pilnīgi izdomāta problēma, vismaz pie mums Latvijā noteikti. Cik daudz reizes esi 3+ stundas stāvejis sastrēgumā? Un kāpēc lai elektroauto stāvot tik ātri izlādētos?"

"Nu, nav vairs tik krimināli jaunākas paaudzes elektroauto. Ir gan heat pumps, kas samazina elektrības patēriņu salona sildīšanai, gan arī sistēmas, kas baterijām neļauj tik ļoti atdzist, lai tik traki kristos kapacitāte."

"Neviens jau arī nestāsta ka ziemā elektroauto ir gandrīz uz pusi mazāka kilometrāža."

"Jauno tehnoloģiju ieviešanas posmā veco tehnoloģiju priekšrocības ir acīmredzamākas. Braukšana ar automašīnu 1885. gadā bija daudz bīstamāka nekā braukšana ar zirgu."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas