Baiba Kranāte publisko vērojumus par potēšanas blaknēm

tautaruna.lv 26.decembris 2021, 15:30
 
Dmitrijs Suļžics / F64
Kādreizējā TV seja un dziedātāja Baiba Kranāte, kas pēdējos gados aktīvi pievērsusies jogas popularizēšanai, savā sociālās vietnes "Facebook" profilā dalās ar filozofisku apcerējumu, saviem vērojumiem saistībā ar potēšanās blaknēm.
Iztiekot bez asiem epitetiem un vērtējumiem, Kranāte izsaka izbrīnu par cilvēkiem, kas atsakās par blaknēm ziņot pat pēc tam, kad desmit dienu garumā ir bijušas smagas sāpes, kas noslēgušās ar infarktu. Tāpat savā ierakstā viņa dod norādes par sarunu ar mediķi, kurš licis noprast, ka ne vienmēr, sarežģījumu gadījumā, slimības vēsturē parādās ieraksts “pēc potes”.

"Šodienas bilance so far - inteliģenti visnotaļ cilvēki te dižojas ar savu sazinkuro poti, jo grib strādāt (pirmoreiz pieklājīgi uzraxtiju komentu, ka parasti atdraugoju tos, kas taisa selfie apakšveļā un vannasistabas detaļas rāda).

Vēl es asistēju kādam vizīti pie ārsta (biku skriemeļus vietā salikt utt). Ar dakteri procedūras laikā par visu šito izrunājām, un viņš teica "kur man likt gadu imunologijas studijas institūtā?!? izsviest?) un kurš teica, ka vienmēr slimības vēsturē pierakstot klāt pie sarežģījumiem (tādu ne mazums, viņš daļēji dežūrē arī neatliekamā nodaļā slimnīcā ) - “pēc potes".
Pirms pāris dienām tirgū pie kopīgas letes stāvot, runājāmies ar sievieti, kuras mammai 10.dienā pēc potes konstatēja infarktu:visas 10 dienas deva pretsāpju zāles. Es ieteicu, lai ziņo par blaknēm. "neesot saistības ar to un neziņošot". Es uzdevu jautājumu, kā nākas, ka ilgtspējīgu iedarbību sološam preparātam var nebūt iedarbības pirmās 10 dienas.. Vai desmitajā, ja reiz "na to pošlo".. Klusums, " savā ierakstā pauž Kranāte.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:12

Jaunākās diskusijas