Galkins bijis šokēts par Baskova dāvanu Zatleram

tautaruna.lv 3.janvāris 2022, 12:09
 
Tass/Scanpix/LETA
Krievijas humorists Maksims Galkins kļuva par viesi šova "Es sevi pazīstu", kurā Krievijas slavenības stāsta raidījuma vadītājam Azamatam Musagalijevam apkaunojošus stāstus no savas dzīves. Runājot par incidentu, par kuru viņš bija samulsis vēl ilgu laiku, Galkins atklāja līdz šim nezināmas detaļas, kā dziedātājs Nikolajs Baskovs 2009.gadā Jūrmalā notikušajā pieņemšanā par godu konkursa "Jaunais vilnis" organizatoriem atnesa toreizējam Valsts prezidentam Valdim Zatleram pretrunīgi vērtējamu dāvanu.

“Mūs, māksliniekus, Valdis Zatlers uzaicināja savā rezidencē uz pieņemšanu. No rīta mēs nākam uz šīm brokastīm. Bija Raimonds Pauls, Ļevs Ļeščenko, Nadežda Babkina, Laima Vaikule, Igors Nikolajevs, es... Pie ieejas bija daži žurnālisti, atmosfēra bija ļoti mierīga, eiropeiska, brīnišķīgs laiks, zāliens, jūra, skaisti... Daži galdi, kanapē, tartletes, nedaudz šampanieša un mierīgas sarunas,” pieņemšanu raksturo šovmenis.

“Pēc pusstundas atnāk Baskovs, kurš kavējās. Un varēja redzēt - Baskovs visu nakti negulēja, izklaidējās, dziedāja uz galdiem ... Viņš ielauzās tur kliedzot: “Te es esmu! Es kavēju, bet man ir dāvana!"

Kāda veida dāvana tā bija? Ja man būtu jāizvēlas no visa iespējamā, tad šī būtu pēdējā lieta, ko es dāvinātu Latvijas prezidentam: pudele degvīna iepakojumā ar padomju militāro aprīkojumu un ar sarkanu zvaigzni. Pudele ar uzrakstu "Rosoboroneksport", - atceras Galkins.

Pēc tam radās apjukums, kura laikā Latvijas valsts vadītājs nesteidzās atbildēt, tāpēc Baskovs uzcēla šo "aprīkojumu" sev uz pleca, imitējot šāvienu, raksta chayka.lv.

Tajā brīdī dāvanas vāks (Galkins pieļāva, ka tā jau daudzkārt dāvināta, atvērta un aizvērta) pavērās vaļā, un no turienes izlidoja stikla burka ar marinētiem gurķiem, ks bija iepakojumā kopā ar degvīnu. Burka uzkrita uz metāla balsta krēslam, uz kura sēdēja Valsts prezidents, saplīsa un viss tās saturs uzkrita uz Zatlera baltā uzvalka.

Pēc Galkina teiktā, pēc tam, lai situāciju normalizētu, pasākumā klātesošais dziedātājs Ļevs Ļeščenko piedāvājis iedzert degvīnu no Baskova dāvinātās pudeles. Kam Valsts prezidenta kundze Lilita Zatlere kā uzkodu laipni piedāvāja sālītus gurķus, ko pati gatavojusi iepriekšējā dienā.

Neskatoties uz notikušo, tikšanās ilga 45 minūtes un noslēdzās ar kopīgu fotosesiju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:38

Jaunākās diskusijas