Ko Timrots saka par sniega tīrīšanu ap stabiņiem Rīgā?

tautaruna.lv 8.decembris 2021, 16:00
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Režisors, producents un satiksmes eksperts Pauls Timrots kanāla TV24 raidījumā "Uz līnijas" paudis viedokli par Rīgā izvietotajiem stabiņiem.

P. Timrots, komentējot sociālajos tīklos izplatītos video un fotogrāfijas no sniega tīrīšanas Rīgā, kur redzams, kā tas tiek tīrīts ap izvietotajiem stabiņiem, norāda, ka šis ir mirklis, kad redzams, ka stabiņu likšana bija "politisks gājien nevis satiksmes drošības gājiens".

"Kādam bija jāpadomā, cik plats ir tas traktoriņš, kas stumj, cik platu to joslu var taisīt, kā viņu ziemā tīrīt," saka P. Timrots. "Dome tagad ir nonākusi tādā šizofrēniskā pretrunā - teica, ka tie mietiņi lokās un tad "ātrie" (Neatliekamās mediciniskās palīdzības dienesta autotransports-red.piez.) varēs pabraukt garām. Tad, kas tagad ziemā notiek - tiem "ātrajiem" jābrauc kupenā, kurā tie mietiņi lokās, vai to mietiņu nevajag tīrīt, tāpēc, ka tur nevajag braukt. Šis parāda šīs "mietiņu afēras" totālo "neinženierību". Viņi vienkārši ir uzstādīti politisku iemeslu dēļ, lai parādītu, ka ir jauna vara pilsētā."

Jau vēstīts, ka soctīklos lielu sašutumu izraisīja veids, kā tiek tīrīts sniegs ap stabiņiem Rīgā.

Kā zināms Rīgā vairākās ielās tika īstenoti "satiksmes mierināšanas" pasākumi, lai varētu īstenot projektu "Rīgas vasara 2021".

Vasarā Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP) un viņa vietnieks Vilnis Ķirsis (JV) atzina, ka satiksmes mierināšanai paredzēto stabiņu izvietošanā Rīgas ielās ir gadījušās atsevišķas komunikācijas kļūdas un neveiksmīgi risinājumi, kas tiek izlaboti, taču kopumā galvaspilsēta no šādu stabiņu izmantošanas neatteiksies, lai gan par satiksmes organizāciju konkrētās ielās vēl varēs diskutēt.

Abas Rīgas domes amatpersonas uzskata, ka stabiņi ielās ievērojami paaugstina satiksmes drošību un glābj cilvēku dzīvības, tāpēc kopumā no minētā risinājuma Rīgā nav paredzēts atteikties, izņemot Tērbatas ielu, kur šis satiksmes organizācijas līdzeklis esot tikai sezonāls.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas