Bordāns par Gobzemu: Naidīgs, juridiski izglītots un meliem pārpilns Saeimas deputāts

tautaruna.lv 7.decembris 2021, 14:04
 
Mārtiņš Zilgalvis / F64
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns mikroblogošanas vietnē "Twitter" ievietojis pateicību policistiem par rīcību saistībā ar Saeimas deputātu Aldi Gobzemu un viņa nesankcionētiem mītiņiem pirmdien, 6.decembrī.

Iepriekš portāls nra.lv ziņojis, ka pirmdien, 6.decembrī, Valsts policija konstatējusi iepriekš nepieteiktas un nesankcionētas sapulces. Un aizturējusi Saeimas deputātu Aldi Gobzemu Tukumā, Ventspilī un Liepājā. Notikuma vietās policijas amatpersonas pasākuma organizatoru aicināja nekavējoties pārtraukt administratīvo pārkāpumu, taču persona atteicās to darīt. Līdz ar to saskaņā ar Administratīvās atbildības likumu persona tika aizturēta un nogādāta policijas iecirkņos, lai pieņemtu paskaidrojumu.

"Paldies policistiem par profesionālo ricibu, saprotot, ka saskaroties ar naidīgu, juridiski izglītotu un meliem pārpilnu Saeimas deputātu, ir japieņem sarežģīti lēmumi. Bet parbaudijums izturēts godam. Administratīvo pārkāpumu imunitāte deputātiem atcelta 2016.,tiesnešiem 2020.g., " ierakstā pauž Bordāns.

Satversmes 29. pants nosaka, ka Saeimas locekli nevar apcietināt, izdarīt pie viņa kratīšanas, ne citādi aprobežot viņa personas brīvību, ja tam nepiekrīt Saeima. Vienlaikus šis pants paredz, ka Saeimas locekli var apcietināt, ja to notver pie paša nozieguma pastrādāšanas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:31

Jaunākās diskusijas