Andrejs Ēķis atklāj, kāpēc sievas bēres notikušas ar ballīti bārā

tautaruna.lv 6.decembris 2021, 15:13
 
Vladislavs Proškins/F64
Režisors Andrejs Ēķis kanāla 360TV  raidījumā "Pasaki to skaļi" atklāti runājis par to, kas viņam palīdzēja pārdzīvot sievas traģisko zaudējumu.

A. Ēķis stāsta, ka cilvēki parasti sēro divus līdz septiņus gadus un viņam ļoti palīdzējis tas, ka ir paveicies atrast kādu gudru cilvēku, ar kuru par to visu parunāties. Andrejam tie bija garīdznieks Juris Rubenis un režisors Jānis Streičs.

Ēķis saka, ka neviens jau nezina, kas notiek ar cilvēku pēc nāves, tāpēc viņš mīļoto pavadīja tā, it kā viņa dotos tālā ceļojumā - ar ballīti bārā, kur skanēja skaļa mūzika, pieminot viņas dzīvi un visu labo tajā.

"Tur bija tā it kā tu pavadītu cilvēku ceļojumā. Ir jāvar savas smadzenes [nostatīt], ka nevis viss ir slikti, bet, ka vienkārši tā tas ir. Tas izmaina tavu skatu. Tie cilvēki, ar kuriem es runāju, man paīdzēja to izmainīt," stāsta A. Ēķis.

2008. gada sākumā A. Ēķis ar sievu Ivetu un trim dēliem baudīja atpūtu Norvēģijas kalnos, taču tas beidzās traģiski - viņa gāja bojā negadījumā, braucot ar sniega motociklu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:55

Jaunākās diskusijas