Mūrniece sašutusi par Rīgas domes noteikumiem

tautaruna.lv 7.decembris 2021, 9:20
 
Ekrānšāviņš no Facebook
Bijusī ministre un tagadējā Hotel Roma vadītāja Linda Mūrniece neslēpj sašutumu par Rīgas domes noteikumiem saistībā ar sniega novākšanu no teritorijām.
Ierakstā Facebook Mūrniece raksta, ka viņai pašai nācās tīrīt sniegu un lauzt ledu teritorijā pie viesnīcas un tas prasīja aptuveni piecas stundas. Savukārt Rīgas dome teritoriju nevar savest kārtībā, jo tā nav pašvaldības zeme.

"Ne tikai ielu tīrītājus sniegs pārsteidz nesagatavotus. Mani arī. Zinu, ka snigs. Bet vienmēr ceru, ka kaut kā tikšu ar to galā. Laicīgi nokusīs, saplaks, izzudīs… patiesībā nezinu, uz ko ceru.

Jā, man viesnīcā nav neviena, kam amata aprakstā ierakstīts “tīrīt sniegu”. Es to nevaru atļauties. Pagājušajā gadā katrs brīvā brīdī pieskrēja kaut ko nošķūrēt, šogad tā nav.
Tad nu šorīt nolēmu, ka pati tikšu galā. Platība liela (ap 500kvm), jānotīra viss laukums, sniega daudz un jau piestaigāts. Tāpēc plāns pāris stundās visu sakopt izgāzās. Tas nebija “tīrīt sniegu”, tas bija “uzlauzt ledu”, centimetru pa centimetram. Un katrs centimetrs prasīja īstu spēku. Piecas stundas un sēžu pārsalusi, nejūtu plaukstas, bet pieņemu, ka rīt gan jutīšu visu," raksta Linda.
Mūrniece arī pastāstīja, ka viņai palīdzēja līdzcilvēki.
"Garām gāja cilvēki, smaidīgi teica “paldies”, ka tīru, kur viņiem iet. Kāds ārzemnieks nofotografēja, gribot ielikt savā FB rakstu par sētnieku grūto darbu sniegotajā Rīgā. Kāda kundze iedeva man vienu no savām divām smalkmaizītēm. Vēl kāda prasīja, vai nevajag palīdzēt. Tikai vīrietis gan neviens nepienāca pajautāt, vai to pāris kilogramu smago ledus kluci, ko tikko atdauzīju, nevajag palīdzēt nonest malā. Trīs meitenes apstājās un kopā aiznesa".
Taču viesnīcas vadītāja neslēpa sašutumu par Rīgas domes noteikumiem.
"Tikmēr dažu metru attālumā RD traktoriņi pārdesmit minūtēs sakopa tādu pašu teritoriju. Bet pie manis - nē - nedrīkstot. Nav pašvaldības zeme. Un par ko manas mājas īpašnieki katru gadu RD 100 000 nodokli maksā? "
Kā vēstīts iepriekš, nav izslēgta iespēja neapmierinošas galvaspilsētas ietvju attīrīšanas no sniega dēļ lauzt līgumu ar uzņēmumu "Clean R", intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīga panorāma" pauda Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis (JV).

Ķirsis nepiekrīt, ka Rīgas dome netiek galā ar sniega tīrīšanu. Pēc viņa teiktā, pirmās un otrās kategorijas ceļi ir notīrīti un pabeigta arī trīs ceturtdaļu mazo ieliņu tīrīšana.

Attiecībā uz pašvaldības atbildībā esošo ietvju, kas ir ap 5% no visām ietvēm pilsētā, tīrīšanu pašlaik spēkā ir līgums ar uzņēmumu "Clean R". Kā sacīja Ķirsis, ja šo ietvju tīrīšana neuzlabosies, tad ar šo uzņēmumu nāksies līgumu lauzt. Vaicāts sīkāk par termiņiem līguma ar "Clean R" vērtēšanai, politiķis skaidroja, ka šis jautājums ir galvaspilsētas izpilddirektora pārziņā.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks norādīja, ka pašlaik ar resursiem ietvju sakopšanā palīdz pilsētas Teritorijas labiekārtošanas pārvalde. Ietves satīrīt sava īpašuma priekšā ir konkrētajam īpašniekam, atzīmēja Ķirsis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:54

Jaunākās diskusijas