Vestards Šimkus izsakās par cilvēku reakciju uz savu lēmumu

tautaruna.lv 6.decembris 2021, 10:30
 
Oksana Džadana/F64
Pianists Vestards Šimkus kanāla TV24 raidījumā "Nedēļa. Post scriptum" komentējis sabiedrības reakciju uz viņa lēmumu nevakcinēties un pārtraukt savu koncertdarbību.
"Pat nesekojot līdzi šai reakcijai, to nevar nepamanīt. Sabiedrības reakcijā atspoguļojas tas, cik sašķelti mēs esam šobrīd. Šo sašķeltību pārdzīvo abas puses - gan tie, kas ir par piespiedu vakcināciju, gan tie, kas ir pret piespiedu vakcināciju," pauž pianists un norāda, ka sašķeltību radījuši konkrēti valdības lēmumi attiecībā uz vakcināciju.

V. Šimkus uzsver, ka savu brīvprātīgo lēmumu attiecībā uz vakcināciju ir pieņēmis un atzīmē, ka viņam nepatīk, ja kāds vēlās viņu "šantažēt un pierunāt darīt to ko nevēlos".

Pianists norāda, ka ir vesels un "jebkurā laikā" var uzrādīt negatīvu Covid-19 testu, turklāt uzstājoties uz skatuves viens un lielā distancē no klausītājiem.

"Es neredzu nekādu loģisku pamatojumu šādiem izteikti diskriminējošiem Ministru kabineta noteikumiem, ka nevakcinēti mūziķi nedrīkst uzstāties uz skatuves," saka V. Šimkus. "Sapratu, ka man ir nepieciešams savu nostāju paust un pamatot, kā vien es to varu. Šeit uz spēle ir ļoti būtiskas lietas - šeit uz spēles ir cilvēktiesības, cilvēku brīvība, demokrātiska valsts."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:12

Jaunākās diskusijas