Mūžībā devusies pazīstama krievu aktrise

tautaruna.lv 3.decembris 2021, 15:51
 
Ekrānšāviņš no filmas Белорусский вокзал
Mūžībā devusies krievu aktrise Ņina Urgante, vēsta krievu mediji "fontanka.ru" un "starhit.ru".

Aktrise mirusi savās mājās Sanktpēterburgā 92 gadu vecumā. Viņa bija viena no populārākajām aktrisēm krievu teātrī un kino.

Tiek ziņots, ka Krievijas TV raidījumu vadītāja Ivana Urganta vecmāmiņai bija veselības problēmas un ilgu laiku viņa praktiski neizgāja no savas dzīvesvietas. Tikmēr teātris apstiprināja aktrises nāves faktu, taču norāda, ka viņa "nebija slima, viņai bija daudz gadu".

Aktrise vairākas desmitgades aizvadīja Ļeņingradas A.Puškina Drāmas teātrī, kur spēlējusi vairāk nekā 30 lomas. Savukārt no kino viņa atmiņā palikusi ar Lūsijas lomu filmā "Я родом из детства", Annas Mihailovnas lomu filmā "Сыновья уходят в бой", kā arī ar medmāsas Rajas lomu filmā "Белорусский вокзал".

Savu pēdējo lomu viņa spēlēja 2008. gadā filmā "Aziāts".

Kā norādīts Latgales centrālās bibliotēkas arhīvā, aktrise kādu laiku dzīvojusi un mācījusies Daugavpilī.

1960.gadā Ņinai Urgantei tika piešķirts KPFSR Nopelniem bagātās skatuves mākslinieces un 1974.gadā - KPFSR Tautas skatuves mākslinieces goda nosaukums. 1976.gadā par Mileņinas lomu filmā „Prēmija” viņa tika apbalvota ar PSRS Valsts prēmiju. Aktrises talants tika novērtēts ar ordeni „Goda zīme”, IV(1999) un III (2006) pakāpes ordeni „Par nopelniem Tēvijas labā”.

COVI/Scanpix/Leta

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:24

Jaunākās diskusijas