Lato Lapsas ieraksts par Vestardu Šimku izraisa asu kritiku

tautaruna.lv 2.decembris 2021, 12:09
 
Vladislavs Proškins/F64
Pianista Vestarta Šimkus lēmums nevakcinēties pret Covid-19 (šī iemesla dēļ viņam uz laiku jāpārtrauc muzikālā darbība) izsauca pretrunīgu vērtējumu sabiedrībā. Daļa neskopojās ar kritiku par Vestarda izvēli, daļa tomēr uzsver, ka vakcinēties vai ne - tā ir jebkura cilvēka brīvprātīga izvēle. Līdzīgu uzskatu pauž arī žurnālists Lato Lapsa.
Kā raksta Lapsa, tikai cilvēks pats ir tiesīgs pieņemt, ko darīt ar savu ķermeni un organismu.

"Es kā, pieņemu, viens no pirmajiem Latvijā ar trešo vakcīnu Vestarda Šimkus sakarā varu izteikt savu pārliecību - tikai cilvēks (pieaudzis un rīcībspējīgs, protams) pats un neviens cits ir tiesīgs pieņemt jebkādus lēmumus attiecībā uz savu ķermeni, organismu utt. Tikai pats," raksta Lapsa.

Tikmēr komentāros citi Twitter lietotāji gan velta kritiku valdībai, kura "piespiež" cilvēkus vakcinēties, gan arī pašam Vestardam par viņa izvēli nepotēties pret Covid-19 un atbildību šajā gadījumā.

"Es pa lielam piekrītu, bet tikai ar noteikumu, ka nevakcinējies cilvēks paraksta papīru, ka neārstēsies slimnīcā un nenoslogos veselības sistēmu. Jo vakcīna lai kāda tā ir, tomēr ir vienīgais veids kā kaut kā sevi pasargāt, ja pats sevi nesargā tad citiem nav jācieš."

"Pilnīgi piekrītu, bet tas neizslēdz to ka valdība drīkst noteikt kur un ar kādiem dokumentiem/sertifikātiem pilsonis drīkst piedalīties. p.s. vienīgi to valdību gribētos pieskaitāmu."

"Bet ir jārēķinās ar sekām. Narkomāni izvēli arī izdara, neviens to neliedz, bet vienmēr ir kāda ietekme uz pārējiem kam ir tiesības to kompensēt."

"Un tik pat brīvi un pēc saviem ieskatiem turpināt izvazāt vai neizvazāt sērgu, tā pat tērēt vai netērēt nodokļu maksātāju līdzekļus un nevisai bagātās veselības aprūpes resursus, lai pilnvērtīgi izpaustos savā savdabīgajā pārliecībā."

Iepriekš vēstījām arī par to, ko par situāciju ar Vestardu saka raksta viens no pieredzes bagātākajiem sabiedrisko attiecību speciālistiem Latvijā Kristiāns Rozenvalds.

"Mīļie draugi un klausītāji! Esmu spiests pārtraukt savu profesionālo darbību. Uz cik ilgu laiku? Varbūt līdz 11.janvārim. Varbūt līdz siltākiem laikapstākļiem, par kuru ierašanos reiz sensenos laikos liecināja šobrīd mīklainos apstākļos it kā izzudušās „gripas sezonas” beigas. Varbūt man nāksies to pārtraukt uz visiem laikiem. Nezinu, " ierakstā pauda slavenais pianists.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:35

Jaunākās diskusijas