Kā mainījusies Ceriņu ģimene, audzinot divus bērnus

tautaruna.lv 1.decembris 2021, 13:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Lelde un Aivis Ceriņi audzina divus burvīgus bērnus - Adeli un Franci. Meita Adele pasaulē nāca 2019. gada nogalē, bet Francis piedzima šīs vasaras beigās.

"Naktīs, kad abi sīči bļaustās un neguļ, bet nākamjā dienā ir saspringtas filmēšanas,es dažubrīd domāju, ka sajukšu prātā. Bet tad no rīta mazākais ņem un pats apveļas smaidīgs. Meita brokastīs skaita odziņas divās valodās. Ok, viss būs labi! , " ar ģimenes dzīves jaukumiem mikroblogošanas vietnē "Twitter" dalās Aivis Ceriņš.

Arī Leldes Ceriņas sociālo tīklu kontos tagad bieži ieskanas bērnu audzināšanas tēma.

"Ļaut bērniem dauzīties, pieredzēt, mācīties, bet nepārtraukti būt tuvumā kā drošības spilvenam," ar padomu dalās Lelde. Viņa atceras, ka kāds gudrs reanimatologs vienā konferencē reiz teicis: “Viens no svarīgākajiem vecāku uzdevumiem ir rūpēties par to, lai mazais cilvēks nekļūst par invalīdu”.

"Ļoti asi, tieši, bet, diemžēl, patiesi. Ir tik daudz situāciju, kuras mēs kā vecāki varam novērst, esot uzmanīgi un vērīgi! Viena no lietām, ar ko jāsāk - drošas vides nodrošināšana savam bērnam ( īpaši pirmsskolas vecumā ). Vai jūs zināt, ka stipro magnētisko rotaļlietu norīšana var izraisīt letālas sekas? Vai, piemēram, podziņbateriju norīšana, atstāt barības vadā bojājumus uz visu mūžu?," jautā Lelde. Viņa atklāj, ka mašīnas atslēgas ir pirmās, ko viņa noslēpa augstākajā plauktā, lai bērni pie tām netiktu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:04

Jaunākās diskusijas