Mārtiņa Brauna bērēs no viņa atvadīsies tikai garīgi

tautaruna.lv 2.decembris 2021, 9:20
 
F64
Atvadīšanās no Mārtiņa Brauna notiks sestdien Doma baznīcā, vēstīts Zanes Piļkas-Karaļevičas materiālā "Komponista pēdējā vēlēšanās" izdevumā "Privātā Dzīve".
Runājot par Brauna bērēm, producents Jānis Kļaviņš saka, ka, cienot Mārtiņa vēlmi, tas būs piemiņas dievkalpojums, un pats Mārtiņš būs klāt tikai garīgi.

"Viņš nav gribējis, lai taisa pompozas bēres. Arī dzīves laikā viņš nekad nav tīksminājies par savu popularitāti, un nevēlējās, lai viņa pielūgšana notiktu atvadās. Braunam bija svarīgi radīt mūziku. Ar mūziku viņu arī pavadīsim," teica Kļaviņš.

Brauna pēdējā vēlēšanās esot bijusi, lai viņš tiktu kremēts.

Portāls NRA jau rakstīja, ka mūžībā devies leģendārais komponists Mārtiņš Brauns.

Brauns, kurš septembra vidū atzīmēja 70. jubileju, oktobrī piedzīvoja infarktu, bet papildus tam inficējies ar Covid-19, vēstīja žurnāls "Kas Jauns".

M. Brauns klausītāju sirdīs vienmēr paliks kā leģendārs komponists. Viņš radīja vienu no Dziesmu svētku himnām - "Saule. Pērkons. Daugava", vadīja vienu no 20. gadsimta labākajām latviešu rokgrupām - "Sīpoli", kamerkori "Sindi putnu dārzs", kā arī sacerējis mūziku daudzām teātra izrādēm un kino filmām.

2018. gada 3. maijā Mārtiņš Brauns saņēmis IV šķiras Triju Zvaigžņu ordeni par “Par nopelniem kultūrā un izcilu, daudzpusīgu radošo ieguldījumu Latvijas mūzikā”.

2019. gada 12. februārī komponists saņēma Mūzikas ierakstu gada balvu Zelta Mikrofons par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:50

Jaunākās diskusijas