Ko Mārtiņš Brauns rakstījis īsziņās no slimnīcas?

tautaruna.lv 30.novembris 2021, 12:09
 
f64.lv, Gints Ivuškāns
Gan pats komponists Mārtiņš Brauns, gan viņa talanta cienītāji cerēja, ka viņš izķepurosies. Kad, esot slimnīcā, runāt jau bija kļuvis grūti, viņš savējiem rakstījis īsziņas no slimnīcas palātas, vēstīts Zanes Piļkas-Karaļevičas materiālā "Komponista pēdējā vēlēšanās" izdevumā "Privātā Dzīve".

To, ka no Brauna saņēmusi īsziņas, stāsta dziedātāja Ieva Sutugova, kurai ar Mārtiņu pēdējos gados bija izveidojusies cieša muzikāla sadarbība. Ieva atceras, ka Mārtiņš viņai atrakstīja īsziņu, jau būdams slimnīcā. Dziedātāja apsveica viņu arī Mārtiņdienā un, kā izteicās, toreiz šķita, ka viss būs kārtībā.

Arī Dziesmu svētku virsdiriģents Romāns Vanags stāsta, ka jo īpaši pēdējās nedēļās pirms Brauna nāves aktīvi sarakstījās ar komponistu.

Mārtiņš rakstīja, ka ir slimnīcā, dabūjis infarktu un Covid-19, ko īsziņā nodēvēja par draņķi.

"Viņa īsziņas man paliks ilgam laikam, ko palasīties. Viņam bija grūti parunāt. Kad pārbraucu mājās no Beļģijas, zvanīju, bet Mārtiņš man rakstīja, lai labāk rakstu. Viņš teica: "Būšu mājās uz strīpas, tu zini, mēs tiksimies un strādāsim tālāk. Man dikti gribas, bet dakteris saka ka vēl nevar." Tas bija pēdējais, ko man rakstīja," pauda Vanags.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:36

Jaunākās diskusijas