Vestardam Šimkum neļauj uzstāties Covid-19 sertifikāta neesamības dēļ

tautaruna.lv 28.novembris 2021, 12:29
 
Oksana Džadana/F64
"Diemžēl 4. decembrī plānotais Vestarda Šimkus koncerts "Amerika" ir atcelts," mikroblogošanas vietnē "Twitter" vēsta Vidzemes koncertzāle .

Šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz sestdien oficiāli saņemto apstiprinājumu no mākslinieka, ka uz koncerta brīdi viņam nebūs spēkā esoša vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta, kas nepieciešams pasākumam "zaļajā režīmā", informē Vidzemes koncertzāle.

Latviešu pianista Vestarda Šimkus solokoncerts, kurā uzmirdzēs izcilu amerikāņu komponistu mūzika, tika izsludināts jau laikus. Tas solīja pavērt ainu uz nelielu, bet zīmīgu, globāli ietekmīgās amerikāņu kultūras šķautni. Koncertā vajadzēja skanēt Filipa Glāsa, Eliota Kārtera, Čārlza Grifa, Džordža Krama mūzikai.

Taču tagad, vienu nedēļu pirms koncerta, tas tiek atcelts. Cilvēki ir sašutuši, kāpēc tiek organizēti un izsludināti koncerti, nepārliecinoties, vai tie varēs notikt.

"Un tieši kāpēc izsludinat pasākumu, pirms tas [Covid-19 sertifikāta esamība] nav noskaidrots?" brīnās tie, kuri vēlējās noklausīties šo koncertu.

Par to, ka Vestaram Šimkus varētu nebūt Covid-19 sertifikāta, sestdienas rītā "Twitter" publika jau diskutēja.

Publiciste un Neatkarīgās žurnāliste Elita Veidemane bija pikta: "Kāda jums starpība - Šimkus ir vai nav vakcinējies? Viņš spēlēs klavieres vienādi ģeniāli - gan vakcinējies, gan nevakcinējies.".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:51

Jaunākās diskusijas