Ieva Brante par dokumentu pārbaudi personām ar sertifikātu: Tas ir uzticēšanās jautājums

tautaruna.lv 26.novembris 2021, 16:12
 
Kaspars Krafts/F64
Juriste un Rīgas domes deputāte Ieva Brante kanāla TV24 raidījumā "Preses klubs" komentējusi rosinājumu atteikties no dokumentu pārbaudes, uzrādot sertifikātus.

Kā norāda juriste, šobrīd valstī ir ārkārtēja situācija, tāpēc šobrīd apsargiem ir pieļaujams lūgt cilvēkiem uzrādīt personu apliecinošu dokumentu pie sertifikātu pārbaudes. Viņa pati gan atbalstot rosinājumu atteikties no dokumentu pārbaudes personām ar Covid-19 sertifikātu.

"Savstarpējā uzticēšanās starp indivīdu un valsti ir bijusi vienmēr trūkumā. Ja parādās ziņas, ka atrodas kāds, kas vilto savu sertifikātu, atrodas kāds, kas ieiet ar viltu, maldu tajā veikalā vai kā citādi, loģiski, ka uzreiz gribas šo kontroles funkciju pildīt," norāda I. Brante.

Viņa norāda, ka tas ir savstarpējās uzticēšanās jautājums. "Tā ir mūsu pašu atbildība," pārliecināta ir juriste. "Mūsu valstij vairāk ir jāuzticas tiem saviem pilsoņiem un nav jāmeklē pirmā iespēja, kā sodīt un kaut ko ierobežot."

Jau vēstīts, ka aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) otrdien valdības sēdē rosināja sabiedriskās vietās atteikties no identifikācijas dokumentu pārbaudes personām ar Covid-19 sertifikātu.

Pabriks argumentēja, ka daudzviet Eiropā publiskajās vietās neprasa reizē ar Covid-19 sertifikātu uzrādīt identifikācijas dokumentus. Tāpat viņš neesot dzirdējis gadījumus, kad, piemēram, veikala apsardze būtu atklājusi viltotus sertifikātus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas