"Tad kā īsti ir?"; Nikola Krištopane neizpratnē par balstvakcīnu

tautaruna.lv 25.novembris 2021, 16:14
 
Ekrānuzņēmums
Uzņēmēja Viļa Krištopana meita Nikola Krištopane mikroblogošanas vietnē Twitter paudusi neizpratni par balstvakcīnas saņemšanu.

Jaunā sieviete ierakstā atklāj, ka vēlējusies pieteikties balstvakcīnai, jo kopš vakcinācijas kursa pabeigšanas pagājuši seši mēneši.

"Es šodien zvanīju un man pateica, ka pat ja man ir 6 mēneši rīt - es neesmu riska grupa, tādēļ nevaru pierakstīties. Tad kā īsti ir?" - neizpratnē ir N. Krištopane.

Arī citi soctīklu lietotāji neslēpj mulsumu par radušos situāciju ar balstvakcīnu saņemšanu. Vieni iesaka pieteikties manavakcina.lv vietnē, citi atklāj kā jau to ir paveikuši.

"8989 skaidroja, ka manavakcīna automātiski parādīsies iespēja pieteikties, kad būs pagajuši 6 mēneši ar kādas nedēļas nobīdi," pastāsta komentētājs.

"Jautāju dakterdraudzenei, teica, kaut esmu riska grupā, ka it kā vēl neesot mūsu pārējo kārta, bet solījās noskaidrot un dot ziņu," atklāj soctīklu lietotāja.

"Man tieši to pašu atbildēja Tai pašā laikā liekas, ka viss twiteris jau saņēmis 3.poti ar tiem pašiem nosacījumiem... bardaks," pauž komentētāja.

"Es gan nezinu vai tie vakcinācijas busi vēl ir Rīgas apkaimēs,bet es savu trešo dabūju vnk aizejot tur kur buss bija paredzēts (http://riga.lv bija saraksts), pastāvēju dažu cilvēku rindā,uzrādiju,ka man 6mēn pagājuši un tiku pie Moderna," pieredzē dalās komentāra autore.

Jau vēstīts, ka ar "trešo devu" līdz šim Latvijā vakcinēti ap 53 000 cilvēku jeb 2,8% iedzīvotāju. Atbilstoši medicīnas speciālistu ieteikumiem, "trešo vakcīnas devu" sākotnēji sāka potēt cilvēkiem ar ļoti novājinātu imunitāti, vecāka gada gājuma cilvēkiem un medicīnas darbiniekiem, kas strādā ciešā kontaktā ar Covid-19 pacientiem, bet kopš novembra valdības lēmumi dod iespēju potēties plašākam cilvēku lokam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:23

Jaunākās diskusijas