Ralfs Eilands kritizē ierobežojumus Latvijas kultūras pasākumos pēc 15. novembra

tautaruna.lv 10.novembris 2021, 16:12
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Mūziķis Ralfs Eilands, kurš šobrīd atrodas Vācijā, mikroblogošanas vietnē Twitter paudis kritiku noteiktajiem ierobežojumiem kultūras pasākumiem pēc 15. novembra.

R. Eilands norāda, ka joprojām esošie ierobežojumi neļauj rīkot pasākumus privātajā sektorā, jo tie būtu ekonomiski neizdevīgi organizatoriem.

"Šie ierobežojumi paredz, ka uz nenoteiktu laiku privātais sektors joprojām paliek bez darba, jo pasākumi ir ekonomiski neizdevīgi. Tas tā, lai nav vairs jādzird “bEt JūS tAK vaRĒjāT STrāDāt!” arguments. Grūti iedomāties, ka kāds uzņēmums arī rīkos sēdošu korporatīvo pasākumu..." - ierakstā pauž R. Eilands.

Kā ziņots, valdība otrdien lēma no 15. novembra atjaunot kultūrvietu darbību klātienē, kā arī iespēju organizēt un apmeklēt publiskus kultūras pasākumus “zaļajā” - drošajā režīmā. Pasākumi un kultūras pakalpojumi klātienē sniedzami un pieejami tikai ar derīgu vakcinācijas vai Covid-19 pārslimošanas sertifikātu.

Maksimālais pieļaujamais apmeklētāju skaits kultūras pasākumos noteikts līdz 500 personām. Kultūras pasākumos jāievēro drošības pasākumi:

  • pasākuma apmeklētājiem jāatrodas fiksētās, personalizētās sēdvietās (blakus sēdvietās var atrasties ne vairāk kā 2 personas);
  • starp katrām blakus esošajām sēdvietām tiek nodrošināta ne mazāk kā 2 sēdvietu distance vai aizsargbarjera;
  • sēdvietas rindās tiek izkārtotas pamīšus - šaha laukuma veidā; apmeklētāji, kurai atrodas nodalītos sektoros, savstarpēji nesatiekas; nedrīkst pieļaut apmeklētāju / personāla drūzmēšanos, jānodrošina 2 metru distances ievērošana ārpus sēdvietām;
  • pasākuma rīkotājs nodrošina biļešu personalizāciju, ietverot šādu informāciju par apmeklētāju: vārds, uzvārds, kontakttālrunis, konkrētā sēdvieta pasākumā. Informāciju pasākuma rīkotājs glabā 1 mēnesi un to nodod Slimību profilakses un kontroles centram pēc tā pieprasījuma; apmeklētājiem jālieto mutes un deguna aizsegs gan pasākumos, kas notiek telpās, gan pasākumos ārpus telpām.

Tāpat kā iepriekš kultūras pasākumus t.s. “zaļajā režīmā” varēs apmeklēt pieaugušie ar Covid-19 vakcinācijas un pārslimošanas sertifikātiem, ņemot līdzi arī savus nepilngadīgos bērnus. Bērniem līdz 12 gadu vecumam nav jāveic Covid-19 testi, savukārt bērniem, kuri sasnieguši 12 gadu vecumu, jāuzrāda Covid-19 vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikāts, vai laboratorijas izziņa par pēdējo 72 stundu laikā veiktu negatīvu skrīninga testu, kas veikts izglītības procesa ietvaros. Pasākuma rīkotājam jānodrošina atsevišķs sektors, kurā ierādāmas vietas vecākiem ar bērniem.

Jau ziņojām, ka izdevums "Privātā Dzīve" vēstīja, ka R. Eilands pametis Latviju un patlaban dzīvo Berlīnē, jo, kā pats saka, Latvijā viņam tagad nav, ko pasākt, vēstīts Gitas Vīksnes materiālā "Mūziķis pārceļas uz Vāciju" izdevumā "Privātā Dzīve".

"Esmu aizbraucis prom, jo ir kārtējais lokdauns, un man atkal nav darba. Kāda atšķirība, kurā valstī dzīvoju bezdarbībā. Labāk daru to Vācijā, kur katru dienu var iet uz pasākumiem. Te es kā normāls cilvēks varu ar draugiem pasēdēt kafejnīcā un padzert kafiju," žurnālam pauda Ralfs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:26

Jaunākās diskusijas