Kariņa dēls komentē savas dīvainās izklaides Halovīnā

tautaruna.lv 10.novembris 2021, 9:20
 
Ekrānuzņēmums no pietiek.com
Pēc tam, kad premjera Krišjāņa Kariņa dēls Otomārs Krišjānis Kariņš "Instagram" bija ievietojis video, kā svinējis Halovīnu, sabiedrība bija neizpratnē par viņa dīvainajām izklaidēm. Kamēr premjers izteicās, ka šo gadījumu nekomentēs, viņa dēls skaidroja, ka vēlējās tikai atbaidīt veļus, vēstīts Anastasijas Kuzminovas materiālā "Otomārs Krišjānis Kariņš: "Gribēju tikai atbaidīt veļus"" izdevumā "Privātā Dzīve".

Kā vēstījām, video jaunais un talantīgais autors bija nofilmējis ķirbi ar tajā izgrieztu sirpja un āmura attēlu, bet fonā skan PSRS himna krievu valodā.

Izdevumam Otomārs atgādināja, kā radās ķirbja izgrebšanas tradīcija un skaidroja, ka sirpi un āmuru ķirbī grebis, jo "tie ir kā baisa seja - pagātnes rēgs, ar ko atbaidīt veļus".

"Tos izgrebjot ķirbī, kas ar laiku noplok un sapūst, ar humoru interpretēju šo ķirbju grebšanas tardīciju. Klāt video pievienoju absurdu skaņu celiņu. Varbūt izstādot kādā galerijā to kā satīrisku audiovizuālu instalāciju, šī ironija būtu daudz skaidrāka," pauda Kariņš.

Izdevums atgādina, ka Otomārs ne pirmo reizi sociālajos tīklos ievieto bildes un pat savus mākslas darbus, kuros iekļāvis padomju laiku simboliku.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:40

Jaunākās diskusijas