Pazīstams biznesmenis vāc parakstus par plašākām tiesībam nevakcinētajiem

tautaruna.lv 8.novembris 2021, 19:00
 
facebook.com
Sabiedrisko iniciatīvu platformā manabalss.lv parakstu vākšanai pieteikta iniciatīva "Par sadarbībspējīga sertifikāta piešķiršanu par sevi atbildīgiem nevakcinētajiem iedzīvotajiem", tās pieteicējs ir viens no Biznesa augstskolas Turība dibinātājiem un bijušais līdzīpašnieks Juris Birznieks.

Iniciatīva "Par sadarbībspējīga sertifikāta piešķiršanu par sevi atbildīgiem nevakcinētajiem iedzīvotajiem" ir jauna un portālā parādījusies tikai pagājušās nedēļas nogalē.

Iniciatīvas pieteikumā rakstīts, ka risinājums tiem nevakcinētajiem cilvēkiem, kuri vēlas baudīt brīvību un izmantot tādas pašas tiesības, kā vakcinētie, ir uzņemties atbildību par risku, lai netiktu pārslogotas slimnīcas ārkārtas situācijā.

"Nodrošināt iespēju klātienē vai digitāli ar elektronisko parakstu parakstīt dokumentu par to, ka ārkārtas situācijas laikā saslimšanas gadījumā ar COVID-19 iedzīvotājs atsakās no iespējām izmantot slimnīcu pakalpojumus vai arī apņemas, izmantojot šos pakalpojumus, segt izdevumus uz sava rēķina. Šāds dokuments ietvertu arī apņemšanos nepieciešamības gadījumā un noteiktajā algoritmā veikt COVID-19 testus, pašiem sedzot šos izdevumus vai vienojoties par šo izdevumu segšanu ar darba devēju. Pēc attiecīgā dokumenta parakstīšanas iedzīvotāji saņemtu sadarbspējīgu sertifikātu ar no tā izrietošām tiesībām, atvieglojumiem un atbalstiem."

Ka arī pieteikuma norādīts, ka "šādi tiks saglabātas iedzīvotāju tiesības brīvprātīgi izlemt par vakcinēšanos, neapdraudot citus, laika periodā, kad viņa tiesību īstenošana var apdraudēt veselības sistēmas spēju nodrošināt normālus pakalpojumus citiem iedzīvotājiem. Šī ir iespēja sabiedrībai mācīties demokrātisku sadarbību un personīgu atbildību, cienot citu izvēles, nevis savstarpēji konfrontēt vakcinētos pret nevakcinētajiem."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:10

Jaunākās diskusijas