Vai Levits, viesojoties Zviedrijā, mainījis uzvārdu? (Papildināts)

tautaruna.lv 29.oktobris 2021, 8:17
 
Dmitrijs Suļžics/F64
“Pagājušajā nedēļā ar prieku sagaidījām desmito un pašreizējo Latvijas prezidentu Egilu Levitu Dzeni,” lasāms “The Raoul Wallenberg Institute of Human Rights and Humanitarian Law” mājas lapas informācijā, kurā atspoguļota Latvijas prezidenta vizīte Zviedrijā 13. oktobrī.

Angliski lasošai publikai Latvijas prezidenta dubultais uzvārds izbrīnu neradītu, jo Vikipedijas angļu valodas versijā kā pašreizējais Latvijas Valsts prezidents tiešām ir minēts Egils Levits Dzenis. Un visi, kas šajā mājas lapā smeļas informāciju par Latvijas prezidentu angļu valodā, šobrīd redz tieši šādu dubultu uzvārdu.

Ekrānuzņēmums/Wikipedia

Vikipēdija ir brīvi pieejama un ikvienam papildināma enciklopēdija. Papildinājumus vai labojumus Vikipedijā var veikt ikviens, turklāt, arī kā anonīma persona. Ieraksts par Egilu Levitu ir salīdzinoši bieži labots. Piemēram, oktobrī vien sešas reizes. Otrs uzvārds “Dzenis” Levitam ir pievienots 9. oktobrī un to ir izdarījis kāds anonīms Vikipedijas lietotājs.

Par šādu ierakstu Vikipedijā esam informējuši Valsts prezidenta kanceleju, taujājot, vai tiešām Valsts prezidents Egils Levits šobrīd angļu valodā ir jāuzrunā kā Egils Levits Dzenis, bet, ja šādi kāds ir ļauni pajokojis, vai Valsts Prezidenta kanceleja neielūkojas, kāda informācija par prezidentu atrodama Vikipedijā. Tas ir būtiski, ņemot vērā to, ka šo informāciju mēdz izmantot publikāciju gatavošanā, kā tas ir redzams Zviedrijas piemērā.
Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane atbildēja, ka ieraksts Wikipedia salabots. "Var redzēt, ka šis ir ielabots pirms dažām dienām. Protams, sekojam līdzi, bet vienmēr neesam pirmie, kas šādas aplamības pamana. Novērtējam, ka mūs informē. Sekosim līdzi, jo pieredze rāda, ka tas tiks atjaunots vēl kādu laiku, "uzsvēra J. Deičmane.

Ekrānuzņēmums

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:11

Jaunākās diskusijas